Asayiş
  • 6.2.2016 15:49

Terör örgütü şakası başına bela oldu

Sakarya Emniyet Müdürlüğüne başvuran Adapazarı'nda yaşayan lise öğrencisi 17 yaşındaki A.B. cep telefonuna terör örgütü katılması için tanımadığı bir numaradan tehdit mesajları aldığını söylemesi üzerine harekete geçen Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları incelemelerin ardından gerçeği ortaya çıkardı.

MESAJLARI ATAN ARKADAŞI ÇIKTI

Telefona gönderilen mesajın akıllı telefonlardan indirilen program ile sanal telefon numarası alınarak gönderildiğini belirleyen ekipler, mesajları gönderenin gencin lise öğrencisi arkadaşı Y.S.Ç. olduğunu tespit etti. Gözaltına alınan liseli genç şaka yaptığını söyledi.

“EĞER ONLAR GİBİ PATLAMAK İSTEMİYORSAN BİZE KATIL”

Y.S.Ç. isimli lise öğrencisinin arkadaşına, “Sultanahmet Patlamasından haberden olmuşsundur. Eğer onlar gibi patlamak istemiyorsan bize katıl. Kocaali Sakarya Bölgesinden yarın saat 15.00'de İstanbul uçağına sefer düzenlenecektir. Ya kafile ol ya da ölümde burun buruna gel gel” ifadeleri yazılı mesaj gönderdi.

SAKARYA VALİLİĞİ: “ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR”

Konuyla ilgili açıklama yapan Sakarya Valiliği, “Şüpheli şahıs mesaj gönderdiği şahısların arkadaşı olduğunu ve şaka amaçlı yaptığını iddia etse de yapılan tahkikatla olan Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilmiş olup, soruşturma devam etmektedir. Güvenlik güçlerimizin terör örgütlerine katılımını önlemek amacıyla çalışmaları etkin bir şekilde devam etmektedir. Endişe edilecek bir durum bulunmamaktadır” denildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Arkadaşına şaka amaçlı mesajlar attığını iddia eden genç, 'Terör örgütü propagandasını yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi. BİLAL BİLİR

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:21

İLGİLİ HABERLER