Asayiş
  • 3.9.2015 00:44

Terör saldırılarında 58 günlük bilanço

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına, düzenlenen operasyonlarla karşılık verdi. 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 965 terörist etkisiz hale getirildi.

KCK'nın temmuz ayında "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozan eylemlerine devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 58 gündeki (7 Temmuz-2 Eylül) terör saldırılarında, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in de aralarında bulunduğu 72 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 20 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 281 kişi yaralandı.

Teröristlerce çoğunluğu tırlardan oluşan 249 araç ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 111 terörist etkisiz hale getirildi, 15'i yaralı 28 terörist yakalandı.

YURTİÇİNDEKİ OPERASYONLAR

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 264 kişi gözaltına alındı, bunlardan 587'si tutuklandı.

TSK'NIN HAVA OPERASYONLARI

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 965 terörist etkisiz hale getirildi.

Hava operasyonları sonucu yurtdışında yaklaşık 580 teröristin, yurtiçindeki operasyonlarda da 250-300 teröristin yaralandığı tespit edildi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

Terör örgütü PKK, ölen teröristlerin bazılarının cesetlerini götürüyor, bazı teröristlerin cesetleri ise oldukları yerde bırakılıyor.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Batman'da terör örgütü PKK mensuplarınca sivil polis aracına düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan komiser yardımcısı Burhan Gatfar şehit oldu, bir polis ile vatandaş da hafif yaralandı.

Osmaniye'de, terör örgütü DAEŞ'e katılmak istediği iddia edilen yabancı uyruklu 4 kişi gözaltına alındı.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde Emniyet Amirliği ve Kaymakamlık lojmanlarına düzenlenen saldırının ardından terör örgütüne yönelik başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 8 kişi tutuklandı.

Hakkari'de terör örgütü PKK'nın menfeze döşediği iki patlayıcı güvenlik güçlerince imha edildi.

Van Gürpınar'da terör örgütü PKK'nın yola döşediği patlayıcı, askeri aracın geçişi sonrasında patladı, olayda can kaybı yaşanmazken yolda hasar meydana geldi.

Kilis'te Suriye tarafından Türkiye'ye geçmeye çalışan kaçakçı grubunun güvenlik güçlerine ateş açması sonucu 1 asker şehit oldu, bir asker de yaralandı.

Şırnak-Uludere yolundaki Milli Taburunun güvenliğini sağlayan üs bölgesine teröristlerce uzun namlulu silah, keskin nişancı tüfeği kanas ve roketatarlı saldırı sonrası çıkan çatışmada, 2 asker yaralandı.

İzmir'in Konak ilçesinde bir iş yerine düzenlenen operasyonda, 2 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Esenyurt, Bağcılar ve Küçükçekmece'de terör örgütüne yönelik helikopter destekli operasyonda, 3 kişi gözaltına alınırken, 1 otomatik av tüfeği, örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçirildi.

Hakkari'de bölücü terör örgütünün saldırısının ardından çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, iki asker hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandı.

Kilis'teki sınır hattından Türkiye'ye geçmek isteyen DAEŞ mensubu yabancı uyruklu iki kişi yakalandı.

Adana'da yasa dışı gösteri düzenleyen PKK/KCK terör örgütü yandaşlarına yapılan müdahalede gözaltına alınan 3 kişiden biri tutuklandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesinde terör örgütü PKK mensupları, AK Parti üyesi Nurettin Toktamış ve oğlu Cevat Toktamış'ı kaçırdı.

Şanlıurfa'da AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanlığına düzenlenen bombalı saldırı ve bir hastanenin acil servisinde görevli iki polis memurunun şehit edilmesine ilişkin gözaltına alınan 4 zanlı tutuklandı.

Bitlis'te terör örgütü PKK mensuplarınca jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda bir asker yaralandı. Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde, polis memuru Olgun Kurbanoğlu'nu şehit eden ve olay sonrası kaçan 2 teröristten biri etkisiz hale getirildi, diğeri yaralı yakalandı.

Hakkari'de terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu çıkan çatışmada bir askerin şehit olması üzerine bölgeye gönderilen F-16'lardan atılan bombalarla 20 terörist etkisiz hale getirildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:35

İLGİLİ HABERLER