Asayiş
  • 29.4.2016 11:24

Teröristler donsuz kaldı

Yoğun hava operasyonlarıyla örgütün lojistik unsurları imha edildi. Atölye, depo ve sığınakları vurulan teröristlerin, “Kıçımızda don kalmadı” isyanı telsiz kestirmelerine takıldı

Geçen yıl temmuzda Çözüm sürecine yönelik sabotaj eylemlerinin ardından terör örgütü PKK, ağır darbe yedi. Kandil'e düzenlenen çok sayıda havaoperasyonuyla örgütün kamplarda bulunan, bina, silah depoları ve sığınaklarının yanı sıra, yaşamsal ve günlük lojistik ihtiyaçların karşılandığı atölyeler de imha edildi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, tekstil atölyelerinin yanında, gıda ve giyim ürünlerinin depolandığı alanları tamamen vurulan teröristlerin, bazı kamplarda giyecek don bile bulamadığı öğrenildi.

DONA MUHTAÇ KALDILAR
F-16'ların hedef aldığı o depolardan biri de Kandil'in doğu cephesinde bulunan örgütün sözde "Şehit Harun Kampı" olarak adlandırdığı alanlar. Teslim olan teröristlerin ifadeleriyle de örtüşen istihbarat bilgilerine göre, örgüte yeni katılan ve "Acemi Kadın Yapılanması" olarak adlandırılan kadınların terzilik yaptığı terzihanenin de bulunduğu alanlar tamamen imha edildi. Benzer tesislerin de imha edilmesiyle teröristler bir dona bile muhtaç kaldı. Çadırda kurulan ana "terzihanede" 5 yıl çalışıp teslim olan kadın teröristlerden Berfin kod adlı terörist, atölyenin Türk savaş uçakları tarafından yerle bir edildiğini doğruladı. Bitlis'in Hizan ilçesinde biçki- dikiş kursuna giderken dağa çıktığını ve teröristlere kıyafet dikilen terzihanede diğer kadın teröristlerle birlikte çalıştığını söyleyen terörist ifadesinde "Aylardır kırsaldaki arkadaşlar telsizle, 'Kıçımızda don bile kalmadı, beyler ve bayanların (üst yöneticilerin) gardıroplarındaki stoktan yollayın' diyerek isyan ettiler" sözlerine yer verdi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:22

İLGİLİ HABERLER