Asayiş
  • 5.3.2015 02:04

THY uçağı pistten çıktı

Türk Hava Yolları'nın Katmandu’ya gitmek üzere önceki gün saat 20.25’te İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan havalanan Airbus A330 tipi uçağı Tribhuvan Havalimanı'nda büyük bir faciadan döndü. Kaptan Pilot Levent Bilir ve Ayhan Günbatan yönetimindeki uçağın iniş için alçalmasının ardından yoğun sisle karşılaşğı açıklandı. Görüş mesafesinin kötü olmasından dolayı pisti pas geçen deneyimli pilotlar, havada 20 dakika tur attıktan sonra ikinci iniş denemesinde pistten çıkarak toprak zemine saplandı. Uçakta 223 yolcu, 1 bebek ve 11 kişilik mürettebat bulunuyordu.

Önce lastik patladı sonra kayarak pistten çıktı

Kazada hafif yaralanan bir yolcu hastaneye sevk edilirken, yolcular slide’larla tahliye edildi. Uçağın iniş sırasında bir lastiğinin patladığı ve kazanın bu nedenle meydana gelmiş olabileceği belirtiliyor. Nepal Sivil Havacılık Otoritesi de bunun sonucunda uçağın sola doğru saparak pistten çıktığını bildirdi.

Sabıkalı pist

Tüm havalimanlarında bulunması gereken Aletli İniş Sistemi’nin (ILS) olmadığı Tribhuvan Uluslararası Havaalanı kazalara adeta davetiye çıkarıyor. Pilotların ‘dünyanın en zorlu’ pisti olduğunu söylediği alanda inişte herhangi bir ışık sistemi de bulunmuyor. 31 Temmuz 1992 tarihinde Thai Havayolları’na ait bir uçak iniş sırasında yakındaki bir dağa çarpmış, kazada 113 kişi ölmüştü.

THY'DEN KRİZ MASASI

Türk Hava Yolları, Nepal’de yaşanan kaza üzerine nasıl bir yol izleneceğinin belirlenmesi için kriz masası kurdu. THY üst yönetimi, Katmandu’ya bir uçak göndermeyi, bu uçakla da ihtiyaç duyulan teknik araç gereç ile bazı parçaları Nepal’e ulaştırmayı planlıyor.

akşam

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:47

İLGİLİ HABERLER