Asayiş
  • 17.3.2017 14:46

TSK'dan bahar temizliği

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Tunceli, Bingöl ve Batman’da icra edilen arazi aramalarında teröristlere ait çok sayıda mühimmat ve çeşitli malzemelerin ele geçirildiğini açıkladı.

TSK, icra edilen arazi armalarında ele geçirilen mühimmat ve malzemeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, 16 Mart 2017 Tunceli/Ovacık’ta arazi araması icra eden güvenlik güçleri tarafından, arazi aramasında tespit edilen 1el yapımı patlayıcının imha edildiğini, 2 sığınak ve 1 mağarada 15 kg amonyum nitrat, 147 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 131 M-16 piyade tüfeği fişeği, 27 tabanca fişeği, 3 el bombası, 1 M-16 piyade tüfeği nişangahı, 4 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1 termal silah dürbünü, 3 el dürbünü, 2 el telsizi, muhtelif cins ve sayıda malzemenin ele geçirildiği bildirdi.

Bingöl/Genç’te ise arazi araması icra eden güvenlik güçleri tarafından tespit edilen 2 sığınak içerisinde 2 adet roketatar mühimmatı, 2 adet roketatar sevk fişeği, 67 Biksi makineli tüfek fişeği, 1 Jammer, muhtelif cins ve sayıda malzemenin ele geçirildiği kaydedildi. Bingöl merkezde tespit edilen bir sığınak içerisinde el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, 1 adet şişme bot, muhtelif cins ve sayıda malzemenin ele geçirildiği ifade edildi.

Batman merkezinde, arazi araması icra eden güvenlik güçleri tarafından tespit edilen bir sığınak içerisinde muhtelif cins ve sayıda malzemenin ele geçirildiği, tespit edilen 1 adet el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2017 14:48

İLGİLİ HABERLER