Asayiş
  • 18.10.2016 00:22

Tunceli'nde 10 PKK'lı terörist öldürüldü

Tunceli'de 10 PKK'lı terörist öldürüldü,..

Tunceli’den gelen son dakika haberine göre 10 PKK’lı terörist öldürüldü, 1 PKK’lı terörist de yaralı olarak ele geçirildi.

Tunceli merkez Kutuderesi vadisinde devam eden operasyonlar sırasında, bugünakşam saatlerinde yaşanan çatışmada, aralarında üst düzey PKK’lıların da bulunduğu 10 PKK’lı öldürülürken, 1 PKK’lı da yaralı olarak ele geçirildi.

Jetler Tunceli’de 6 hedefi imha etti

Tunceli'de insansız hava araçları ile belirlenen terör örgütü PKK hedefleri önce savaş uçakları, ardından da Kobra tipi helikopterlerle vuruldu. Bombardımanın ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edilerek, kara operasyonu başlatıldı. Operasyonda, 6 hedef imha edildi.

Edinilen bilgilere göre, insansız hava araçları tarafından Kutudere Vadisi'nde tespit edilen terör örgütü PKK hedefleri, önce savaş uçakları ardından da Kobra tipi helikopterler tarafından yoğun bombardıman altına alındı. Bombardımanın ardından hedeflerin bulunduğu bölgeye Skorsy tipi helikopterler ve zırhlı araçlarla çok sayıda özel harekat timi sevk edildi.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tespit edilerek imha edilen PKKhedeflerine yönelik bir açıklama yapıldı. Açıklamada, saat 15.49-16.32 sıralarında alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının Tunceli kırsalına hava harekatı düzenlediği belirtilerek, bölgede tespit edilen 6 hedefin imha edildiği bildirildi.

 

Güncellenme Tarihi : 17.10.2016 20:34

İLGİLİ HABERLER