Asayiş
  • 30.7.2015 16:37

Ülkücü Fırat'ın ölüm anı görüntüsü

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde sol görüşlü ve ülkücü öğrenciler arasında geçen şubat ayında çıkan kavgada, Ülkü Ocakları’nın Ege Üniversitesi sorumlusu, Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun yanı sıra karşı gruptaki Nurullah S. ile her iki gruptan 6 öğrenci yaralandı.

Bacağından aldığı bıçak darbesiyle atar damarı kesilen Çakıroğlu, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

KAVGA ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Ege Üniversitesi’nde meydana gelen ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümü ile biten olayların kampus yerleşkesinde bulunan güvenlik kameraları tarafından da kayıt edildiği ortaya çıktı.

Ülkücü Fırat'ın ölüm anı görüntüsü yayınlandı VİDEO

KAVGA 3 DAKİKA SÜRDÜ

Habertürk’ün ele geçirdiği görüntülerde, sol görüşlü öğrenciler ile ülkücü öğrencilerin önce karşılıklı olarak birbirlerine taş attıkları görüldü. Ellerinde, taş, sopa, bıçak ve satır bulunan öğrencilerin kavgası, Edebiyat Fakültesi önünde bulunan kafe yanındaki güvenlik kamerası kayıtlarına göre saat 16.45’te başladı. Yaklaşık 3 dakika süren karşılıklı taş atmadan sonra sol görüşlü öğrenciler kaçmaya başladı. Bu sırada elinde sopa olduğu tahmin edilen Nurullah S.’nin kafenin içine girdiği belirlendi. Nurullah S.’nin ardından kısa süre sonra ise aynı kafeye Fırat Yılmaz Çakıroğlu girdi. Çakıroğlu’nun elinde de sopa olabileceği tahmin edilen bir cisim olduğu belirlendi.

 

BACAĞINDAN BIÇAKLANDI

Nurullah S.’nin ardından kafeye giren Çakıroğlu, tam 30 saniye sonra dışarıya çıktı ve kafenin önünde bulunan bir sandalyeye oturdu. Bacaklarının kanadığı ve acı çektiği görülen Çakıroğlu’nun yardımına önce arkadaşları koştu. Bıçak darbesiyle atar damarı kesilen ve aşırı kan kaybettiği belirlenen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun kanamasını durdurmak için bir öğrencinin montunu çıkardığı ve kanamanın olduğu yere bastırdığı görüldü.

7 DAKİKA OTURDU

Kameralar, Çakıroğlu’nun oturduğu sandalyede bayıldığını, bazı arkadaşlarının sinir krizi geçirdiğini ve telaşlı bir şekilde cep telefonu ile arama yaptıklarını görüntüledi. Yaklaşık 7 dakika sandalye üzerinde bekleyen ve aşırı kan kaybından dolayı baygınlık geçiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu, daha sonra arkadaşları tarafından alınarak taşınmaya başlandı. Kameranın görüş açısından çıktığı için tam görülmemesine rağmen öğrencilerin Çakıroğlu’nu kendi imkânları ile hastaneye götürmek istedikleri belirtildi. Ancak daha sonra, Çakıroğlu’nun kampusa gelen ambulansa bindirilerek hastaneye gönderildiği öğrenildi.

 
 
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:07

İLGİLİ HABERLER