Asayiş
  • 17.10.2016 12:56

Yavru kediye önce tecavüz edip sonra bıçakladılar

Antalya’da yavru sokak kedisine önce tecavüz edildi, 3 gün sonra da bıçaklı işkence yapıldı. Ağır yaralı yavru kedi yaşam mücadelesi veriyor.

Bu iğrençliğin adı yok! Kediye tecavüz ve işkence

Antalya’da bir kafede çalışan ve kentte Rus vatandaşı Yana Krall, Muratpaşa İlçesi’ndeki Düdenpark’ta yavru erkek kedinin yürüyemeyecek kadar acı çektiğini gördü. Kediye bir aracın çarptığını düşünerek veterinere götüren Krall, hayvanın tecavüze uğradığını öğrenince şoke oldu. Anüsüne sert bir cisim sokularak parçalanan kedinin tedavisini yaptıran Yana Krall, hayvanı aynı bölgede binanın bahçesine bıraktı.

Yavru kediye tecavüz edip bıçakladılar

ADETA DELİK DEŞİK ETMİŞLER

3 gün sonra aynı kediyi daha kötü halde yatarken gören Yana Krall, kediyi veterinere götürdüğünde ikinci şoku yaşadı. Minik kedinin cinsel organının kesildiği, kuyruk sokumunda kesikler olduğu ve kuyruğunun ikiye ayrıldığı belirlendi. Kedinin tedavisi için ihtiyaç duyulan 700 TL, Yana Krall’ın başlattığı kampanyayla kısa sürede tamamlandı. Klinikte veteriner tarafından tedavisi yapılan yavru kedinin durumu ise ciddiyetini koruyor.

DURUMU KRİTİK

Kesileri dikişle kapatılan ve ileri derecede enfeksiyon kaptığı belirtilen kedinin yaşam savaşı ise devam ediyor. Veteriner Hekim Hüseyin Akyüz, kedinin durumunun kritik olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Kedi bana geldiğinde sadece aşırı büyüklükte deri kaybı vardı. Enfeksiyonları vardı. Arka bölümde bir deformasyon görmedim. Etrafında büyük kesiler vardı. Cam parçasıyla kesilmiş gibiydi. Paramparçaydı. İlk atılan dikişlerin ardından et parçaları ölmüştü onları temizleyip yanaştırabildiğimiz kadar deriyi birbirine yaklaştırdık. Bakımını yapıyoruz şu anda düne kadar durumu iyiydi ama bugün biraz yemeyi azalttı. Durumu şu anda kritik" dedi.

Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, yavru kediye yapılan vahşeti kınayarak, bugün küçük bir hayvana yapılan olayın yarın çocuklara da yapılabileceğini kaydetti.
Kediye şiddetin yakın bölgeden gelen kişi veya kişilerce yapıldığını belirten Yanık, "Şuan yavru kedimiz yaşam savaşı veriyor. Başka canlıların zarar görmesini istemiyoruz. Bu kapsamda caydırıcı olması amacıyla bölgeye, belediyeden güvenlik kamerası takılmasını talep edeceğiz. Daha olmazsa biz kendi imkanlarımızla bu işi yapacağız. Bu olayı gören veya duyanlar varsa, polise bilgi versin" ifadelerini kaydetti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Durumdan haberdar olan Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, yaşanan vahşetle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Kediye yapılanların tek bir kişinin işi olmadığını aktaran Yanık, benzer olayların yaşanmaması için parka kamera takılması için belediyelerden destek istedi.

Güncellenme Tarihi : 17.10.2016 19:56

İLGİLİ HABERLER