Spor
  • 19.4.2021 02:34

Avrupa Süper Ligi için UEFA ve FIFA'dan men kararı

UEFA, Premier Lig, La Liga, Serie A yönetimlerinden açıklama: "Avrupa Süper Ligi'ne katılacak kulüpler, UEFA ve FIFA organizasyonlarından men edilecek"

Avrupa futbolunun 12 dev kulübü, UEFA'nın Şampiyonlar Ligi formatını reddederek planladıkları yeni oluşumu resmen duyurdu.

Avrupa'nın dev kulüpleri Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid ve Tottenham, Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını açıkladı.

ORTAK AÇIKLAMA GELDİ

UEFA, Premier Lig, La Liga, Serie A yönetimlerinden ortak açıklama geldi.

Avrupa Süper Ligi'ne katılma kararı alan kulüpler yerel ligler, UEFA ve FIFA organizasyonlardan men edilecek.

FIFA'DAN İLK AÇIKLAMA: ONAYLAMIYORUZ

Konuya ilişkin FİFA'dan bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Futbolun yönetici organlarının bu yapının eşitlikçi kalmasını kontrol etmesi gerekmektedir. Bu şartlar gereğince, FIFA olarak bu 'kapalı Avrupa kaçış liginin', uluslararası futbol iskeletinde yer almasını onaylamadığımızı bildirmek istiyoruz." denildi.

"TÜM ÖNLEMLERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ"

"Hem hukuki hem de sportif olmak üzere her düzeyde alabileceğimiz tüm önlemleri değerlendireceğiz. Bu alaycı proje, toplumun dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu bir zamanda birkaç kulübün çıkarına dayanan bir proje.

Bunun olmasını önlemek için hem adli hem de sportif olmak üzere her düzeyde alabileceğimiz tüm önlemleri değerlendireceğiz."

Güncellenme Tarihi : 19.4.2021 02:45

İLGİLİ HABERLER