Gündem
  • 27.3.2020 19:26

Ayıp yav!.. Ünlü işadamı 12 bin liraya Korona testi satın alıp yayınladı

12 bin liraya satın aldığı 125 adet Koronaviras test kitini denerken videoya çekti, o çekitği video'yu yayınladı... Bilgim dışında yayınlandı dediği video kendisinin gözünün önünde çekildi..

Murat Sancak'ın korona testi ortalığı karıştırdı!

Son dakika gelişmesi.... Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak'ın evinde koronavirüs test kitlerini denerken çekilen görüntüleri büyük tartışmaya neden oldu. Sancak gelen tepkiler üzerine test kitlerini ücreti karşılığında satın aldığını duyurdu. Murat Sancak'ın paylaştığı faturada, 125 adet test kitini 12 bin 125 TL'ye satın aldığı görüldü...

Murat Sancak'tan skandal görüntülere ilişkin açıklama: Parasını ...

Çin'den dünyaya yayılarak pandemi halini alan koronavirüs salgını ile küresel çapta mücadele sürüyor.

Türkiye'de de salgın konusunda önemli adımlar atılmış durumda... Hükümet tüm kurumlarıyla teyakkuz haline geçti ve eşgüdüm halinde virüsün ülke içinde yayılmasını engellemek amacıyla çalışmalarına aralıksız şekilde devam ediyor.

Virüsün yayılmasını önleme konusunda en kritik başlıklardan bir tanesi, korona testi ile hastalık taşıyan vakaların tespitinin yapılması...

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, bu kapsamda Türkiye'de 20 bini aşkın kişiye korona test yapıldı.

Evde koronavirüs testi Bilim Kurulu'nun masasındaGündem

Ancak bu konuda bazı tartışmalar yaşanmaya devam ediyor. Avrupa'da da pek çok ülkenin kullandığı ve Türkiye'nin de Çin'den satın aldığı koronavirüs test kitlerinin yanılma payının yüksek olduğu gerekçesiyle kullanıma sokulmadığı yetkililer tarafından kısa süre önce açıklandı.

SOSYAL MEDYADA TARTIŞMA ÇIKARTAN GÖRÜNTÜ

Sancak'tan Eskişehirspor için alkışlanacak destek

Bir yandan bu tartışmalar devam ederken, diğer yandan bugün sosyal medyaya büyük ses getiren bir görüntü düştü.

İş adamı Ethem Sancak’ın yeğeni MT Holding Yönetim Kurulu Balkanı Murat Sancak'ın evinde tanı kitlerini denerken çekilen görüntüleri ortaya çıktı.

Sosyal medyada kısa sürede yayılan ve tartışma yaratan görüntülerde, Murat Sancak’ın yanında bulunan bir kişiyle koronavirüs testi yaptığı görüldü.

"ÜCRETİ MUKABİLİ TEMİN ETTİK"

Görüntülerin büyük tepki toplaması ve kendisine yönelik sert eleştiler üzerine bir açıklama yapan Murat Sancak, kendisinin test kitlerini "ücreti mukabili" satın aldığını belirterek, bunu belgeleyen bir fatura paylaştı.

Sancak konuyla ilgili, "Sosyal medyada dolaşan bir videoda denediğimiz görülen ürün CCA Sağlık Hizmetleri'nden ücreti mukabili şirketimize temin edilmiştir. Aile ortamında deneme amaçlı yapılan testin videosu hiçbir amaç güdülmeden tamamen bilgim dışında paylaşılmıştır" açıklamasında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 27.3.2020 19:44

İLGİLİ HABERLER