Yaşam
  • 8.9.2021 14:25

Ayşegül Çınar davasında flaş gelişme!

Son dakika bilgisine göre İstanbul Beyoğlu'nda bir restoranda başlayan polis ve görevlilere karşı bıçaklı saldırı ve tehditle devam eden olayın baş faili olan ünlü dizi oyuncusu Ayşegül Çınar ve sevgilisi Furkan Çalıkoğlu’nun yargılandığı dava görülmeye devam etti. Olay gecesi bıçakla tehdit edilen aşçı ifadesini verdi. Mahkeme, Çalıkoğlu’nun tutukluluk haline devam ve  görevsizlik kararı vererek dosyayı Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Son dakika haberleri... Ayşegül Çınar ile Furkan Çalıkoğlu, Beyoğlu'nda bir restoranda tartışma çıkarmıştı. Görevlilere ve çevredekilere hakaret eden Çalıkoğlu, önce bıçakla çalışanlara ardından kendisini etkisiz hale getirmeye çalışan polis memurlarına saldırmıştı.

Çınar da polis memurlarına hakaret savurarak engel olmaya kalkmıştı. Uzun süre gündemi meşgul eden olay sonucunda çıkarıldıkları İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce Çalıkoğlu cezaevine gönderilirken, oyuncu Çınar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

DAVA AÇILDI
Ayşegül Çınar ve sevgilisi Furkan Çalıkoğlu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Tutuklu Çalıkoğlu'nun restoranda bıçakla görevlilere yönelik 'Boğazlarını keseceğim' diyerek tehditler savurduğu ve Çınar'ın polis memurlara karşı 'Sanatçıyım ben. Haritadan kendinize yer beğenin' diyerek polislere yumruk atmaya çalıştığı ortaya çıktı. Çınar hakkında 8 yıldan 11 yıla, Çalıkoğlu hakkında ise 29 yıldan 7 yıla kadar hapsi istemiyle dava açıldı.

ÇINAR ADLİYEYE GELMİŞTİ

Geçtiğimiz celse Ayşegül Çınar duruşmaya katılarak ifadesini vermişti. Çınar ifadesinde, 'Yukarı çıkıp masaya oturduk. Masada oturduktan sonra işletmeci gelip, önce bizi göndermeye çalıştı. Sonra başka bir masaya aldılar. İşletmeci ve maskeli arkadaşı yanımıza gelip, aniden şişeyle Furkan'a saldırdılar. Ne olduğunu anlamadık. Yerde sürükleyerek Furkan'ın üstüne geldiler. Herkes saldırdı. Furkan bıçağı aldı. Kendisini korumak istedi. Bıçağı bıraktı. Polisler gelmeden önce Furkan'ın kafasına şişeyi vuran çocuk dışarı çıkıyordu. Bana bir şey oldu sanmış. Ben direkt araca bindim' demişti.

ÇALIKOĞLU SAVUNMA YAPTI
Furkan Çalıkoğlu, ''Saldırıya uğrayan benim. Zararı karşılamaya hazırım. Bana yargı mensubu olduklarını söylemediler. Alkol çok almıştım. Yüksek sesli bir ortam vardı. Mekandan çıkmamanızı istediler. Mekan görevlisi itiraz ettiğimizi söyleyince masamızı değiştirdi. Bu sırada hakaret ve tehdit içerikli sözler söylemedim. Şapka ve maskeli biri geldi. Nedensizce bana şişeyle vurdu. Şişeyi vuran şahıs mekandan ayrılırken, tepki gösterdim. Diğer mekan çalışanları geldi. Yaka paça aşağı indirdiler. Kavga sürüyordu. Bıçakla kovaladığım dair görüntüleri görünce olayı gördüm. Eğlenmeye gittiğim bir mekanda neden olay çıkartayım. Aşağıdakilerin polis olduğunu bilmediğim için silahı görünce elime aldım. Beni vuracaklarını sandım. Silahın şarjörünü çıkarttım. Ama silahın ağzında mermi varmış. Tetiğe ben basmadım. Üniformalı olduklarını görmedim. Şuurumu kaybettim. Polisiz dediklerinde yere yattım. Kelepçeliydim. Ayşegül nerde dedim. Yanıma getirin dedim. Ayşegül yanıma gelmeye çalışıyordu. Mekan sahiplerine ya da özel güvenlik görevlilerine vurmadım. Kendimi korudum. Aynı şekilde polislere de vurmadım. Saldırılara karşı kendimi korudum.'' demişti.

 

 

Güncellenme Tarihi : 8.9.2021 14:28

İLGİLİ HABERLER