Gündem
  • 17.10.2020 13:32

Azerbaycan bugün iki Ermenistan uçağını düşürdü bir S-300 sistemini yok etti.. İşte görüntüler

Azerbaycan Ermenistan'ın 2 Su-25 savaş uçağı ve S-300 Hava Savunma Sistemi'ni vurdu...

Gelen son dakika haberine göre; Azerbaycan, Ermenistan'a ait bir savaş uçağını vurdu. Uçağın, Su-25 tipi olduğu belirtiliyor. Ayrıca Azerbaycan, Ermenistan'ın S-300 hava savunma sistemini de vurdu. Ermenistan, dün gece Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerini vurmuş, 13 kişiyi katletmişti. Aliyev, saldırının hesabını soracaklarını ulusa sesleniş konuşmasında belirtmişti. Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycanlı mevkidaşını aradı, düşürülen iki Su-25 Ermeni uçağı için orduyu kutladı.

 Azerbaycan, Ermenistan'ın kalleş saldırıları sonrası ağır bombardıman başlattı. Azerbaycan'a saldırmak isteyen 2 Su-25 tipi savaş uçağı vurularak düşürüldü. Yapılan bir diğer açıklamada ise Ermenistan'ın S-300 Hava Savunma Sistemi'nin vurularak yok edildiği duyuruldu.

ERMENİ SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Azerbayan Savunma Bakanlığı yaptığı son dakika açıklamasında, Ermenistan'a ait 2 Su-25 tipi savaş uçağının vurulduğunu bildirdi. Vurulan uçakların pilotunun akıbeti bilinmiyor.

S-300 HAVA SAVUNMA SİSTEMİ DE YOK EDİLDİ

Ermenistan'a vurulan darbe savaş uçağı ile de sınırlı kalmadı. Ermeni ordusuna ait S-300 Hava Savunma Sistemi de hava saldırısı ile yok edildi. Hava saldırısını SİHA'ların gerçekleştirdiği belirtiliyor.

AKAR'DAN KUTLADI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycanlı mevkidaşını telefon ile aradı. Karabağ ile ilgili son durumun ele alındığı görüşmede, Bakan Akar, düşürülen iki Ermeni uçağı için Azerbaycan ordusunu tebrik etti.

NE OLMUŞTU?

Ermenistan, sahada hiçbir varlık gösteremeyince sivilleri hedef alan kalleş saldırılara başlamıştı. Gence ve Mingeçevar'a gece yarısı saldıran Ermenistan, füzeli saldırıda 13 kişiyi şehit etti, çok sayıda kişiyi yaraladı.

 

 

Güncellenme Tarihi : 17.10.2020 13:49

İLGİLİ HABERLER