Bakan Koca İmamoğlu'nun son durumunu açıkladı

••2 dk okuma
Bakan Koca İmamoğlu'nun son durumunu açıkladı

Hızlı Özet

“Bilim kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta yapılan toplantıya Ekrem İmamoğlu'nun davet edilmemesi ile ilgili sorulan soruya yanıt verdi.”






Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapan Fahrettin Koca, koronavirüse yakalanan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun son durumuyla ilgili bilgi verdi.



Bilim kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta yapılan toplantıya Ekrem İmamoğlu'nun davet edilmemesi ile ilgili sorulan soruya yanıt verdi.



Koca'nın yanıtı şöyle oldu:



"Bu toplantı bir pandemi toplantısı ya da il hıfzıssıhha toplantısı değildi. İlçe sağlık müdürleri ve başhekimlerimizin katıldığı, İstanbul’un durumunu ve hastane kapasitelerini değerlendirmek için yapılan bir toplantıydı.



Ayrıca 5 gün, şu an 7 gün oldu bu bir hafta boyu İstanbul’da olmam nedeniyle yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşları dahil olmak üzere birtakım toplantılar için plan yapılmıştı. İstanbul’da İlçe Belediye Başkanları ile görüşüp Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşmemek mümkün olabilir mi?



Pazartesi günü İlçe Belediyeleri ile görüşme yapıldı biliyorsunuz, Büyükşehir Belediye Başkanı bu arada bildiğiniz gibi rahatsızlandı buradan tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bugün de kendim arıyorum, arkadaşlarımız yakın takipteler. Genel durumu ve sağlığının iyi olduğunu, ateş bulgusunun kaybolduğunu ve kendilerini iyi hissettiklerini söylediler.



Pandemi döneminin siyasi zemine çekilmesinin siyasetçilere bir şey kazandıracağına inanmıyorum. Pandemi konusunun siyasi zemine çekilmemesi konusunda kararlı olacağımızı belirtmek istiyorum."



Toplantıya vali ve emniyet müdürünün davet edilmesi ile ilgili açıklama yapan Bakan Koca: "Bu toplantı sağlık teşkilatımızla, ilçe sağlık müdürlerimiz ve başhekimlerimizin katıldığı bir toplantıydı. Filyasyonla ilgili sorunları değerlendirmek için Vali'yi ve Emniyet Müdürü'nü ben çağırdım." dedi.



Yedi Gündem



Abone Ol




Bu haber 540 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fatma Betül Sayan Kaya istifa etti
Gündem

Fatma Betül Sayan Kaya istifa etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, fon soruşturması kapsamında hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili yürütülecek soruşturma ve incelemenin sağlıklı şekilde ilerletilebilmesi adına yürüttüğü tüm görevlerden istifa ettiğini duyurdu.

Habervitrini14921 Görüntüleme
Özgür Özel’den seçim: İktidar yapamazsam görevi bırakacağım
Gündem

Özgür Özel’den seçim: İktidar yapamazsam görevi bırakacağım

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'de yapılacak ilk genel seçimlerde Yeni Parti'yi iktidar yapamaması durumunda görevi bırakacağını söyledi. Özel, "Birinci parti yapmazsam o gün görevi bırakacağım" ifadelerini kullandı.

Habervitrini12522 Görüntüleme
AK partili bakan Fatma Betül Sayan Kaya FON'dan 2 milyar 170 milyon lira mı kazandı
Gündem

AK partili bakan Fatma Betül Sayan Kaya FON'dan 2 milyar 170 milyon lira mı kazandı

Fon soruşturması sürerken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya hakkında, yatırdıkları parayı yaklaşık 4 ayda 20 katına çıkardıkları yönünde iddialar ortaya atıldı. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, konuyla ilgili "Eğer iddialar doğruysa hemen istifası gerekir. İddialar doğru değilse, hemen yalanlamalı ve dava açmalıdır. Hiç kimse makamını kişisel zenginleşme aracı olarak kullanamaz" ifadelerini kullandı.

Habervitrini14615 Görüntüleme
Soykırımcı İsrail propagandası yapan hesaplara erişim engeli
Gündem

Soykırımcı İsrail propagandası yapan hesaplara erişim engeli

İsrail propagandası yapan, milli güvenliği tehdit eden ve sistematik dezenformasyon faaliyetlerinde bulunduğu tespit edilen 93 X (eski adıyla Twitter) hesabına erişim engeli getirildi.

Habervitrini12976 Görüntüleme