Gündem
  • 28.1.2020 15:38

Bakan Soylu'dan Elazığ'a yardım çağrısı

KAYNAK : ENSONHABER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesine yardım yapacakların battaniye, ısıtıcı ve koli içinde gıda göndermesini istedi.

Cuma akşamı Elazığ Sivrice'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede, yaraları sarma çalışmaları devam ediyor.

Şehirde olan bakanlar, bugün de kamera karşısına geçip açıklama yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gönderilen yardımlarda eski eşyaların yollanmamasını belirtti.

"ESKİ GİYSİLERİ VEREMEYİZ"

Süleyman Soylu, şöyle konuştu: "Yardımların tamamını AFAD eliyle koordine etmeye çalışıyoruz. Yardımlar geliyor, tasnif ediyoruz ve ilgili yerlere hemen göndermeye çalışıyoruz. Ancak özellikle ayni yardımlarla ilgili vatandaşlarımızdan istirhamımız şudur; eski şeylerin gönderilmemesini istirham ediyoruz. Bunu vatandaşlarımıza veremeyiz. Eski giysiler yollanıyor çünkü. Farklı malzemeler gönderiliyor. Bunları da elle işleyip dağıtmaya çalışıyoruız. Bizim isteğimiz; ısıtıcı, battaniye ve koli ile gıda göndermek isteyen varsa başımızın üzerinedir. Onun dışında biz her şeyi karşılıyoruz. Özellikle tüplü ısıtıcıya ihtiyacımız var. Onun da üretimi Türkiye'de yok. Onu da bulunca bölgeye çekmeye çalışıyoruz."

Güncellenme Tarihi : 28.1.2020 15:45

İLGİLİ HABERLER