Gündem
  • 7.8.2022 20:30

Bakan Yanık: 2023’ten sonra Suriyelilerin hiçbiri kalmayacak

Derya Yanık, bir esnafın Suriyeli sığınmacıların akıbetini sorması üzerine, "Şimdi peyderpey gönderiyoruz. Biraz daha dişimizi sıkacağız ve 2023'ten sonra bunların hiçbirisi kalmayacak" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bir dizi programa ve açılışa katılmak üzere Adana'ya geldi.

İlk olarak Adana Valiliğini ziyaret eden Derya Yanık, şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Süleyman Elban ile görüştü.

Bakan Yanık, daha sonra beraberindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Milletvekili Abdullah Doğru ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay ile birlikte Adana Üreten Kadınlar Birliği’ni ziyaret edip, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Yanık açılış yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, daha sonra Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışını yaptı.

Burada açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, dünya nüfusunun yaşlandığını, Türkiye’de her 10 kişiden 1’inin 65 yaş üstünde olduğunu söyledi. Bakanlık olarak 8 milyonu aşkın bir yaşlı nüfusa hizmet verdiklerini kaydeden Yanık, "60 sene içerisinde ülkemizde her 4 kişiden 1’inin 65 yaş ve üzeri olması bekleniyor. Bu da yıllar geçtikçe bu alanda hizmete ihtiyaç duyan kişi sayısının artacağını bize gösteriyor. Biz, insana hizmeti, tüm ideolojilerin üzerinde görüyor, yaşlı vatandaşlarımızın hayat standartlarını da bu anlayışla ele alıyor ve takip ediyoruz" diye konuştu.

 

Bakan Yanık: 2023’ten sonra Suriyeliler kalmayacak #1

 

"27 bin 174 yaşlımıza bakım hizmeti sunuyoruz"

Yaşlıların ve özel gereksinimli vatandaşlar için birçok hizmeti devreye alacaklarını belirten Bakan Yanık, şöyle konuştu:

"Hedefimiz bu hizmetlerin artırılarak devam ettirilmesi. Bununla beraber sosyal yardımlarımızla da yaşlılarımızı destekliyor, 2022 sayılı '65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun' kapsamında 765 binin üzerine yaşlımıza aylık 1536 TL maaş veriyoruz.

2002’de bakanlığımıza bağlı huzurevi sayısı 63’tü. 2022 itibarıyla bu sayıyı 166’ya yükseldi. 2002 yılında bakanlığımıza bağlı huzurevlerimizin toplam kapasitesi 6 bin 477 iken, bu sayı bugün 17 bin 349 oldu.

Yaşlılarımıza yönelik uzun süreli kurumsal bakım hizmetlerimiz ile kamu kuruluşu ve özel kurumlar olmak üzere toplamda 37 bin 552 kapasiteli 450 huzurevi ve yaşlı bakım merkezimizde 27 bin 174 yaşlımıza bakım hizmeti sunuyoruz."

 

Bakan Yanık: 2023’ten sonra Suriyeliler kalmayacak #2

 

"Mesele sadece Suriyelilerin can güvenliğini korumak değil, bizim sınır ötemizi de korumak"

Açılışın ardından Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi’ne geçen Bakan Yanık, burada esnafları ziyaret edip sohbet etti.

Bir esnafın Suriyeli sığınmacıların ülkelerine ne zaman döneceğini sorması üzerine Bakan Yanık, "Orada inşallah güvenliği tesis ettikten sonra kendileri de gitmek isteyecek, biz de göndereceğiz. Ancak şu anda oraya gönderebileceğimiz bir yer yok. Mesele sadece Suriyelilerin can güvenliğini korumak değil, bizim sınır ötemizi de korumak. Türkiye burada 5 milyon Suriyeliye sadece merhametinden bakmıyor. Bunu iyi bilmek lazım" diye cevap verdi.

 

Bakan Yanık: 2023’ten sonra Suriyeliler kalmayacak #3

 

"Biraz daha dişimizi sıkacağız ve 2023’ten sonra bunların hiçbirisi kalmayacak"

Bakan Yanık, bu kadar insana boşuna kucak açmadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Suriyeliler meselesinde hem maddi hem de sosyal anlamda bizi sıkıştıran bir külfet olduğunu kimse inkar edemez. Muhalefet ısrarla terör devleti kurdurma tarafını gözden kaçırıyor, ‘Biz bunlara neden bakıyoruz’ diyor.

Bunun bir de arka planı var. 10 sene öncesine kadar İstanbul’da, Ankara’da bombalar patlıyordu. 30-40 insanımız aynı anda ölüyordu. Bizim insanımız ölüyor. Bütün bu süreç bıçak gibi kesildi.

Önce FETÖ’cü hainler ordudan ve emniyetten temizlendi. Sonra da terörü, kaynağında kuruttuk. Ülke içerisindeki terörist sayısı 200’ün altına düştü. Bu, tarihte görülmemiş bir başarı.

Suriyeliler meselesinden en çok etkilenen bakanlık önce bizim bakanlığımız, sonra da İçişleri Bakanlığı'dır. Biz çocuk ve kadınlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz.

Sınır ötesi harekatlarda bir terör devleti kurulmasına engel olacaksak, bu bedele biraz katlanacağız. Amerika Birleşik Devletleri, 2 binden fazla konvoyla, tırlarla silah sevkiyatı yapıyor.

Bu silahlar oradaki teröristlere gönderiliyordu. Biz orada, onlarla mücadele ediyoruz. Şimdi peyderpey gönderiyoruz. Biraz daha dişimizi sıkacağız ve 2023’ten sonra bunların hiçbirisi kalmayacak."

Hentbolcular, Yanık'a forma hediye etti

DHA'nın haberine göre; daha sonra Adasokağı Spor Kulübü Derneği Kadın Hentbol Takımı'nı ziyaret eden Bakan Yanık, takımın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Hentbolcular, Bakan Yanık'a takımlarının formasını hediye etti.

 

Bakan Yanık: 2023’ten sonra Suriyeliler kalmayacak #4


 

Bakan Yanık: 2023’ten sonra Suriyeliler kalmayacak #5


 

Bakan Yanık: 2023’ten sonra Suriyeliler kalmayacak #6


 

Bakan Yanık: 2023’ten sonra Suriyeliler kalmayacak #7


 

Bakan Yanık: 2023’ten sonra Suriyeliler kalmayacak #8

 


 

Güncellenme Tarihi : 7.8.2022 20:37

İLGİLİ HABERLER