Gündem
  • 21.11.2019 22:15

Bakanlık duyurdu! 70 Suriyeli aile Tel Abyad'a doğru yola çıktı

Bakanlık duyurdu! 70 aile Tel Abyad'a doğru yola çıktı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Barış Pınarı Harekât bölgesinde huzur ve güvenin tesis edilmesiyle bölgeye geri dönüşlerin devam etmesi bekleniyor. Bu kapsamda 295 kişiden oluşan 70 aile daha Cerablus'tan Tel Abyad bölgesine geri dönmek için yola çıktı" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın sitesinden yapılan açıklamada;

"Güvenli Bölge'nin tesisi için gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütü PKK/YPG'nin Tel Abyad ve Rasulayn'dan temizlenmesi bölgeye geri dönüşlerin de yolunu açtı.

Terör örgütü PKK/YPG’nin Fırat’ın doğusunu işgal etmesiyle birlikte baskı ve zulme dayanamayan yaklaşık 1.5 milyon Kürt, bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

Tel Abyad ile Resulayn'a dönüşler başladı

Yaklaşık 400 bin Suriyeli Kürt de Türkiye’ye sığınmıştı.

Barış Pınarı Harekatı’nın başarıya ulaşması ile terör örgütü PKK/YPG’nin bölgeden temizlenmesi ve altyapı çalışmalarına hız verilmesi, Suriyelilerin geri dönüşünün önünü açtı.

200 SURİYELİ TOPRAKLARINA KAVUŞTU

Terör örgütü PKK/YPG’den kaçarak Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde yer alan Cerablus’a sığınan 200 kadar Suriyeli, gönüllü ve güvenli olarak kendi evlerine, topraklarına döndü.

295 KİŞİ DAHA DÖNÜYOR

Barış Pınarı Harekat bölgesinde huzur ve güvenin tesis edilmesiyle bölgeye geri dönüşlerin devam etmesi bekleniyor. Bu kapsamda 295 kişiden oluşan 70 aile daha Cerablus’tan, Tel Abyad bölgesine geri dönmek için yola çıktı.

Tel Abyad ile Resulayn'a dönüşler başladı


 

Güncellenme Tarihi : 21.11.2019 22:31

İLGİLİ HABERLER