Yaşam
  • 21.2.2007 14:10

BAŞBAKANLA CUMHURBAŞKANI BİRBİRİNE GİRDİ

Romanya Başbakanı Calin Tariceanu ile Cumhurbaşkanı Traian Basescu canlı yayında birbirlerini yalancılıkla suçladı.
      TVR1 kanalına dün akşam konuk olan Tariceanu, Cumhurbaşkanının Ekonomi Bakanlığına alüminyum şirketi Alro Slatina "lehine" bir yazı gönderdiğini söylerken, o sırada programa telefonla bağlanan Basescu, Başbakanı yalancılıkla suçladı.
      Basescu, "Alro ile ilgili yazı gönderdim çünkü tıpkı diğerleri gibi, bu şirket de üretimine devam etmek için bir bavul dolusu parayla Bakanlığa müracaat etmeli. Biliyorsunuz ki 2 yıldır enerji sektörünü mafya kontrol ediyor ve siz hiçbir şey yapmıyorsunuz. Boynunda bir papyonu olsa ve Avrupalı gibi görünse de bir Başbakan, Cumhurbaşkanı hakkında olur olmaz sözler sarf edemez" dedi.
      Bu sözler üzerine Tariceanu, Basescu’nun sözünü kesmeye çalışıp, "Yalan söylüyorsunuz" dedi ve "medeni bir diyalog" yapılmasını istedi.
      Programdan kısa süre sonra da Başbakan, "Normal bir ülkede (Cumhurbaşkanının) ekonomiye bu türden müdahalesi yetkili kurumlarca bir soruşturma başlatılmasını gerektirir. Bir Avrupa ülkesi olarak kabul görmek istiyorsak bu tür şeyler yaşanmamalı" diye konuştu.
      Romanya’nın 1 Ocak 2007’de AB’ye girdiğinden beri Başbakan ve Cumhurbaşkanı görüş ayrılıklarını gizlemiyorlar. Romen uzmanlara göre, her ikisininde aynı anda görev yapması imkansız hale geldi ve aralarındaki tartışmalar Brüksel’i rahatsız etmeye başladı.
     
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:39

İLGİLİ HABERLER