Gündem
  • 11.8.2021 11:58

Başörtülü akademisyene saldıran laik yobazdan tuhaf savunma

Başörtülü akademisyen Neşe Nur Akkaya'ya saldırmıştı! Eray Çakın'dan şaşkına çeviren savunma..

İstanbul Nişantaşı'nda bir parkta akademisyen Neşe Nur Akkaya'ya saldırarak elindeki su şişesiyle yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Eray Çakın’ın yargılanmasına başlandı. Çakın, mahkemedeki savunmasında “Şişeyi yere atmak istemiştim. Neşe Nur Akkaya ayağa kalkıp üzerime gelince şişe elimde kaldı, yere atamadım. Ben de 2-3 kez yüzüne vurdum” dedi. Hakim bu savunma karşısında “O nasıl şey? Yere atmak ayrı, şişeyi yüzüne vurmak ayrı şey” ifadesini kullandı. Çakın “Benim de ailemde başörtülüler var. Kadınlara özellikle daha hassa davranırım. Bir kadınla böyle bir olay yaşadığım için çok üzgünüm. Tutuksuz yargılanmamı talep ediyorum” dedi.

İstanbul 69. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada ilk duruşma yapıldı. Tutuklu sanık Eray Çakın duruşmaya cezaevinden video konferansla bağlandı. Müşteki Neşe Nur Akkaya duruşmaya katılmazken, sanık ve müşteki avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Savunmasını yapan sanık Eray Çakın, olay günü Nişantaşı Mıstık Parkında oturduğunu, parktaki kedilerden birinin müşteki kadınlardan birinin üzerine tırmanınca kediyi ittiğini öne sürdü. Çakın, kendilerini uyarınca müştekilerin, "karı kılıklı ergen" diyerek cinsel yönelimine laf söylediklerini iddia etti.

'GAZİOSMANPAŞA PARKINA GİDİN"
Bunun üzerine "Gaziosmanpaşa parkına gidin" dediğini anlatan Çakın, elindeki su şişesini ise tartıştığı kadının yüzüne değil de yere atmak istediğini ileri sürdü.

BU NASIL SAVUNMA?

Sanık Çakın, "Şişeyi yere atmak istemiştim. Neşe Nur Akkaya ayağa kalkıp üzerime gelince şişe elimde kaldı, yere atamadım. Ben de 2-3 kez yüzüne vurdum" dedi. Hakim bu savunma karşısında "O nasıl şey? Yere atmak ayrı, şişeyi yüzüne vurmak ayrı şey" dedi.
Çakın da savunmasına şöyle devam etti: "Benim de ailemde başörtülüler var. Kadınlara özellikle daha hassa davranırım. Bir kadınla böyle bir olay yaşadığım için çok üzgünüm. Tutuksuz yargılanmamı talep ediyorum."

Güncellenme Tarihi : 12.8.2021 00:14

İLGİLİ HABERLER