Spor
  • 8.11.2019 00:02

Beşiktaş'tan Avrupa'ya puansız veda

UEFA Avrupa Ligi'nin 4. haftasında Braga'ya konuk olan Beşiktaş, sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. 44. dakikada çok ağır bir kararla Lens'in kırmızı kart görmesinin ardından ikinci yarı 10 kişi mücadele eden Beşiktaş, bu sonucun ardından 4. maçından da puansız ayrıldı ve Avrupa Ligi'ne veda etti.

UEFA Avrupa Ligi'nin 4. haftasında temsilcimiz Beşiktaş, kader maçında Braga'ya konuk oldu. Burak Yılmaz, Atiba, Ruiz, Diaby, NKoudou ve Gökhan Gönül'den yoksun Portekiz'e gelen Kara Kartal, sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Hollandalı futbolcu Lens'in 44. dakikada çok ağır bir kırmızı kart görmesinin ardından ikinci yarıyı 10 kişi tamamlayan Kara Kartal, UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

Braga - Beşiktaş 3 1 ile ilgili görsel sonucu"

Braga'ya 3 puanı getiren goller 14. ve 37. dakikada Paulinho ile 81. dakikada Wilson Eduardo'dan geldi. Beşiktaş'ın tek sayısını ise 29'da Tyler Boyd kaydetti. Braga, K Grubu'nda 10 puanla liderlik koltuğunda otururken Beşiktaş 4. maçlar sonunda puansız son sırada kaldı.

Hastalığı nedeniyle Portekiz'e gidemeyen teknik patron Abdullah Avcı'nın yerine takımın başında Recep Uçar yer aldı.

Braga - Beşiktaş 3 1 ile ilgili görsel sonucu"

MAÇTAN DAKİKALAR:

Beşiktaş geriye düştü. 13. dakikada kullanılan kornere iyi yükselen Paulinho, net bir kafa vuruşu yaptı ve Braga'yı öne geçiren isim oldu.

Boyd'dan muhteşem gol!

GOOOL | Beşiktaş eşitliği yakaladı. İlk ciddi fırsatını 29. dakikada yakalayan Kara Kartal'da Umut Nayir ceza sahasında topla buluştu. Umut'un yerden yuvarladığı topu kontrol eden Boyd, Braga savunmasına harika bir çalım attı ve şutunu gönderdi. Kaleci Eduardo'dan geçen top ağlarla buluştu.

Gol sonrası rüzgarı arkasına alan Kara Kartal, Braga kalesine yükleniyor.

Braga - Beşiktaş 3 1 ile ilgili görsel sonucu"

Geriye düştük

37. dakikada top ağlarımızla buluştu. Savunma arkasına sarkan topta Galeno topla buluştu. Yıldız oyuncu, Beşiktaş savunmasının hazırlıksız yakalandığı anda ortasını açtı. Kariıs'un zamanlama hatası yapmasının ardından Paulinho, kendisinin ve takımımın ikinci golünü attı.

Beşiktaş, 43. dakikada 10 kişi kaldı. Hollandalı oyuncu Lens, Palhinha'ya yaptığı müdahele nedeniyle Litvanyalı hakem Gediminas Mazeika tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.

53. dakikada Braga'da Galeno'nun sağ kanattan ortasında Fransergio Barbosa'nın ceza alanı içinden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

Braga - Beşiktaş 3 1 ile ilgili görsel sonucu"

66. dakikada ev sahibi ekibin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrasında savunmanın uzaklaştıramadığı topta Eduardo ceza alanı hemen içinden sol ayağıyla gelişine şutunu çekti ancak kaleci Karius topu çelerek uzaklaştırdı.

78.dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Güven Yalçın'ın ceza sahasından attığı sert şutu Eduardo güçlükle çeldi. Dönen topta bu sefer Boyd kaleyi denedi. ABD'li oyuncunun sol çaprazdan attığı harika şut az farkla üstten auta çıktı.

Braga - Beşiktaş 3 1 ile ilgili görsel sonucu"

10 kişi oynanan Beşiktaş karşısında savunma arkasında boşluklar yakalayan Braga, 81'de farkı 2'ye çıkardı. Galeno'nun sol kanattan ortasında Wilson Eduardo, altıpas içinde vuruşunu yaptı ve topu filelerle buluşturdu

Mücadele Braga'nın 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla Portekiz temsilcisi grupta puanını 10'a yükselterek liderliğini sürdürürken, siyah beyazlılar ise 4. maçından da puansız ayrıldı ve Avrupa Ligi'ne veda etti.

Braga - Beşiktaş 3 1 ile ilgili görsel sonucu"

Braga - Beşiktaş ilk 11'ler

Braga: Eduardo, Sequeira, Wallace, Andre Horta, Paulinho, Ricardo Horta, Fransergio, Bruno Viana, Esgaio, Palhinha, Galeno

Beşiktaş: Karius, Necip Uysal, Vida, Roco, Caner Erkin, Kartal Yılmaz, Oğuzhan, Lens, Boyd, Güven Yalçın, Umut Nayir

Güncellenme Tarihi : 8.11.2019 01:26

İLGİLİ HABERLER