Dünya
  • 16.1.2022 21:53

Biden Amerika'nın 100 yıllık susma rekorunu kırdı

Biden 100 yıllık 'susma' rekorunu kırdı! Gölge güçler mi devrede?

ABD Başkanı Joe Biden neden konuşmuyor? Biden, Trump gibi olmayacaktı. Basınla iyi geçinecekti. Ancak ABD medyasının beklentileri gerçekleşmedi. Biden sessizliğe gömüldü. 100 yıllık başkanlık susma rekorunu kıran Biden neden konuşmadığı ise merak konusu oldu. İşte detaylar...Biden 100 yıllık ’susma’ rekorunu kırdı!  Gölge güçler mi devrede?

ABD Başkanı Joe Biden sessizliğe gömüldü. 100 yıllık başkanlık susma rekorunu kırdı. Peki, ABD Başkanı neden konuşmuyor?

Biden 100 yıllık ’susma’ rekorunu kırdı!  Gölge güçler mi devrede?

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'a geçtiğinden bu yana tartışmaların odağında. Oysa ki selefi Donald Trump'tan koltuğu devraldığında bir grubun beklentileri çok yüksekti. Bu kesimin içinde meslektaşlarımız da vardı. Trump, 4 yıllık başkanlığında basın mensuplarıyla çok fazla sorun yaşadı. Toplantılarını alışık olduğu televizyon şovlarına dönüştürmüştü.

Sık sık Beyaz Saray muhabirleriyle ağız dalaşına giriyordu, açık açık CNN ve New York Times'ı hedef alıyordu, hatta canlı yayınlarda kovduğu gazeteciler olmuştu. ABD medyası, Biden ile sorun yaşamayacaklarını umuyordu. Ancak beklediklerini bulamadılar. Biden'ın ağzını bıçak açmıyor.

GÖLGE GÜÇLER Mİ DEVREDE?

Peki neden konuşmuyor? Perde arkasındakiler mi başkanı susturuyor? Yoksa pot kırmasından mı çekinip kameralar karşısına çıkarmıyorlar? Veya en ileri komplo teorisinde söylendiği gibi başkanlığı zaten başka güçler mi yönetiyor?

Gelin bu iddialara göz atalım. Ama önce ABD'de bulunan Towson Üniversitesi'nin raporuna bakalım. Biden'ın Beyaz Saray'da geçirdiği bir yıllık performansını değerlendirdiler: 65. GÜNDE KONUŞTU

Biden, başkan olmasının ardından ilk basın toplantısını 65'inci gününde yaptı. Böylece 100 yıllık başkanlık sessizlik rekorunu kırdı. Kendisinden önceki 5 başkandan daha uzun süre bekleyerek ilk basın toplantısı düzenledi. Biden, şimdiye kadar 9 kez basının karşısına çıktı, Trump aynı süre içerisinde 22 basın toplantısı düzenlemişti. Biden'ın ardından ilk yılında en az basın toplantısı düzenleyen eski başkanlardan biri George W. Bush oldu. O da 19 kez basının karşısına çıkmıştı.

Biden, 22 röportaj verdi. Trump, Beyaz Saray'daki birinci yılında 92 röportaj yaptı.

SÖZÜNÜ TUTAMADI

ABD Başkanı Biden, seçilmesinin ardından "ülke tarihinin en şeffaf başkanlık sürecinin yöneteceğine" dair söz vermişti. Ancak ABD basınına göre bu sözünü tutamadı. Associated Press ajansı "Biden, gündemini doğru aktarma fırsatını değerlendiremedi" yorumunda bulundu.

GAZETECİLERİ SUSTURUYOR

Towson Üniversitesi'nin yayınladığı raporu sayfalarına taşıyan Amerikan basınına göre Biden, basın toplantılarında sık sık kendisine soru soranları susturmasıyla ünlendi. Ayrıca cevaplarını çok kısa tutuyor veya soruları aniden yarıda keserek toplantıyı sonlandırabiliyor. Dahası var: Beyaz Saray'daki bir toplantı sırasında Biden, kime hitap etmesi gerektiğini unuttu. Ardından gazeteciler salondan çıkarıldı.

SORU ALIRSAM BAŞIM BELAYA GİRECEK

İngiliz basınına göre Beyaz Saray yetkilileri, Biden'ın sık sık basınının karşısına çıkmasını istemiyor: Mart'ta Biden soru alabileceğini söylemesine rağmen oturumu yöneten Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi toplantıyı sonlandırdı.

Güncellenme Tarihi : 16.1.2022 23:47

İLGİLİ HABERLER