Dünya
  • 12.8.2024 11:04

Biden : Trump kazanırsa Amerika kan gölüne döner

Biden, Trump kazanırsa kan gölü olacağı konusunda uyardı

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçi selefi Donald Trump'ın ülkenin güvenliğine gerçek bir tehdit oluşturduğunu düşündüğünü açıklayarak, Trump'ın Amerikan demokrasisinin kurumlarına saygısı olmadığını vurguladı.

Biden, Pazar günü CBS'ye verdiği röportajda şunları söyledi: "Sözlerime dikkat edin, eğer Trump bu seçimi kazanırsa, onu yakından izlemek gerekiyor, Amerikan güvenliğine gerçek bir tehlike ve tehdit oluşturuyor."

Ayrıca Trump'ın ve ABD'deki Cumhuriyetçilerin aşırı sağ kanadının Amerikan demokrasisinin siyasi kurumlarına "saygı duymadığına" duyduğu güveni de dile getirdi.

Biden şunları ekledi: "Ülke tarihimizde bir dönüm noktasındayız. Son 3-4 yılda alınan ve önümüzdeki 3-4 yılda alınacak kararlar, önümüzdeki onyılların anahtarı olacak." Her şeyin anahtarı demokrasidir."

Şöyle devam etti: "Düşündüğümüz her şeyi kanıtladı. Şimdi Kongre Binası'na yapılan 6 Ocak saldırısından bahsediyor çünkü şimdi hepsini serbest bırakmayı planlıyor. Onları hapishaneden affedecek." Trump kaybederse barışçıl bir güç aktarımı gerçekleşecek ve biz de" Trump'ın bu sözüne inanmadık: "Kaybedersek ortalık kan gölüne dönecek."

ABD Başkanı , 2021'deki benzer ayaklanmalara atıfta bulunarak, Trump'ın yenilgisi durumunda ABD'de iktidarın barışçıl bir şekilde devredilmesi konusunda güven eksikliği konusunda uyarıda bulunmuştu .



 

Güncellenme Tarihi : 12.8.2024 11:17

İLGİLİ HABERLER