Dünya
  • 13.8.2020 13:38

Biden'in başkan yardımcısı Kamala Harris sıkı Türk düşmanı çıktı

Başkan Donald Trump Biden'in yardımcı olarak seçtiği Harris'in geldiği yerde kadınlara yönelik ırkçı saldırılar yapıldığını ve kadınına yönelik ırkçı saldırısına "geldiği yere geri dönmesi ve ofisi terk etmesi gerektiğini" söyledi.
Kısaca Trump'ın kökenlerinde ırkçı saldırılar olduğunu bildirdiği Kamala Harris, Türkiye'yi Ermeni soykurumu yapmakla suçluyor. Biden başkan seçilirse bu kadın sıkı bir Türk düşmanı olarak hemen her konuda karşımıza dikilecek.

Biden’ın başkan yardımcısı adayı Türk düşmanı çıktı!

ABD'de başkanlık seçimlerine kısa bir süre kala Demokratların adayı Joe Biden, seçilmesi durumunda Kamala Harris'i yardımcısı yapacağını açıkladı. Biden'ın seçilmesi durumunda ABD'nin ilk kadın, siyahi ve Asya kökenli başkan yardımcısı olacak olan Harris hakkında Türkiye detayı dikkat çekti. Harris, California Eyalet Savcılığı görevi zamanında 1915 olaylarını 'soykırım olarak tanıyan tasarıyı' imzalamasıyla biliniyor.

ABD'de 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine kısa bir süre kala Demokratların Başkan Adayı Joe Biden Kaliforniya'dan senatör olarak seçilmiş Kamala Harris'in başkan yardımcısı adayı olacağını açıkladı. Senatörlükten evvel California Eyalet Savcılığı görevini de gerçekleştirmiş olan Harris Hintli ve Jamaikalı bir ailenin evladı.

"ERMENİ SOYKIRIMININ TANINMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM"

Kamala Harris, Kongre'de Türkiye karşıtı tutumuyla bilinen bir isim. Özellikle dış politikadaki görüşleriyle bilinen Harris, 1915 olaylarının "Ermeni soykırımı" olarak tanınması için çalıştı.

Harris, 2019'da senatörler Bob Menendez ve Ted Cruz ile birlikte ABD Senatosu'na 1915 olaylarını soykırım olarak tanınması için önerge verdi.

Biden’ın başkan yardımcısı adayı Türk düşmanı çıktı!

SÖZDE TASARI TRUMP'TAN GERİ DÖNMÜŞTÜ

Senato'da yapılan oylamada kabul edilen tasarı ABD Başkanı Trump'tan geri dönmüş, ABD Dışişleri Bakanlığı, Senato'da oybirliğiyle kabul edilen ve 1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen sözde Ermeni tasarısına katılmadıklarını açıklamıştı.

Harris, sözde ermeni soykırımı açıklamalarında skandal ifadeler kullanarak, "İnsanlık tarihinin en karanlık zamanlarından biri olan Ermeni soykırımının uygun bir şekilde tanınması için Ermeni toplumunun yanında olacağım" açıklaması yapmıştı.

TRUMP'IN SURİYE POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ

Harris, senatörlüğü döneminde ABD Başkanı Donald Trump'ın özellikle Orta Doğu politikalarının yanlış olduğunu söyledi. Trump'ın Suriye'deki askerlerini geri çekme kararının yanlış olduğunu belirterek yönetime sert eleştiriler yöneltti.

Güncellenme Tarihi : 13.8.2020 13:50

İLGİLİ HABERLER