Bilim
  • 5.9.2017 00:21

ASELSAN'dan Düşmanlarımızı titretecek silah

Aselsan'dan Elektromanyetik Top Sistemi TUFAN

ASELSAN, dünya genelinde halen Ar-Ge seviyesinde bulunan elektromanyetik mühimmat fırlatma teknolojisi geliştiriyor.

Aselsandan Elektromanyetik Top Sistemi TUFAN

Klasik toplar ve fırlatma sistemlerinde olduğu gibi patlama ile değil elektromanyetik dalganın itme gücüyle fırlatma yapabilen bu sistem ses hızının 6 katına çıkabiliyor.

Testleri, yapılan Elektromanyetik Fırlatma (EMF) sistemlerinin, konvansiyonel patlama-gaz basıncıyla fırlatma sistemlerine karşı önemli üstünlükleri bulunduğu, menzilin yükselmesinin yanında, sürtünmenin sınırlı olmasıyla silah sisteminin ömrünü de uzattığı söylenen TUFAN'ın animasyon videosu ortaya çıktı.


ELEKTROMANYETİK TOP SİSTEMİ
Elektromanyetik Top (EMT) Sistemlerinin geliştirilmesi dünyada bu alanda yürütülen çalışmalar içerisinde önemli bir yere sahip bulunuyor. EMF konusunda ülkemizde yürütülen çalışmaların öncüsü ASELSAN da 'Railgun' olarak da adlandırılan EMT sistemlerinin geliştirilmesine odaklanıldı..

TSK'YA ETKİN SİLAH
ASELSAN, 2014 yılında öz kaynakları ile 2015 de ise TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) desteği alınarak devam edilen EMT Sistemleri geliştirme çalışmaları sayesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) kimyasal patlayıcı kullanılan konvansiyonel silahlara göre çok daha etkili silah sistemlerine sahip olması sağlanacak..

SESİN 6 KATI KADAR HIZLI
Testleri, yapılan EMT sistemi ile atışlı test faaliyetlerini 2017 yılında da sürdürüleceği öğrenildi. Saniyede hızı 2 bin ila 2 bin 500 metre, yani ses hızının 6 katını aşan sistem ile, hava aracı veya balistik füze gibi hedefler vurulabilecek. ASELSAN, ilerleyen dönemde bu alanda geliştireceği ürünler ile dünyanın önde gelen üreticilerinden birisi haline gelmeyi hedefliyor..

.

 

Güncellenme Tarihi : 5.9.2017 00:38

İLGİLİ HABERLER