Bilim
  • 3.10.2016 00:35

Google ve Samsung’tan ortak güncelleme kararı

Google ve Samsung’tan ortak güncelleme

Samsung'un Galaxy Note 7'deki patlama haberleri sonucunda Galaxy S6 VE S6 Edge'e Google ile Samsung işbirliği ile güvenlik güncellemesi geldi.

Teknoloji devleri Google ve Samsung, Samsung Galaxy 6 ve S6 Edge için güncelleme için ortak çalışma yaptı. Güvenlik tehdidi oluşturan Galaxy Note 7 serisini piyasaya sürmesiyle sarsılan Samsung bir önceki serisine güvenlik güncellemesi yayınladı.

Samsung, Google ile girdiği işbirliği sonucunda Samsung Galaxy S6 ve Samsung Galaxy S6 edge telefonları için yeni bir güvenlik güncellemesi yayımlandı.
Avrupa bölgesi için gelen güncellemeyle telefonda bulunan güvenlik açıkları da kapatılıyor. Güncellemenin tam kapsamıysa çok daha büyük sorunların engellendiğine işaret ediyor.

Teknoloji camiasında eylül yaması olarak adlandırılan bu güncelleme ile Google’ın Samsung telefonlarda belirlediği 66 açık ile şirketin belirlediği 9 açık giderilmeye çalışılacak.

NASIL GÜNCELLEME YAPILABİLİR?

140 MB boyutundaki güncellemeyi yapabilmek için, Galaxy S6 veya Galaxy S7 cihazınızdan Ayarlar/Cihaz Hakkında/Yazılım Güncellemesi menülerini takip etmeniz gerekiyor.

Güncellenme Tarihi : 3.10.2016 00:37

İLGİLİ HABERLER