Bilim
  • 18.12.2014 11:04

Mars'tan NASA'yı şok eden görüntü

Amerikan Uzay Ajansı Nasa’nın Mars’taki keşif aracı Curiosity’nin (Merak) gezegenin yüzeyinde Metan gazı püskürtülerine rastladığı açıklandı.Dünya’daki metan gazının %95’inin mikropsu organizmalar tarafından üretildiğine dikkat çeken bilim insanları; bu gazın Mars’ta da bulunmasının Kızıl gezegende basit organizmaların yaşadığına işaret ediyor olabileceğini söyledi.
Curiosity’nin elde ettiği son bulguları San Fransico’da gerçekleştirilen Amerikan Jeofizik Birliği konferansında açıklayan uzmanlar; Mars’taki metan gazının meteorlarla gezegene taşınan organik maddelerin Güneş ışınlarının etkisiyle çürümesinden de kaynaklanıyor olabileceğini ancak ellerinde bu teoriyi destekleyen çok fazla kanıt olmadığını belirtti.
Uzmanlar metan gazının gezegendeki volkanik aktiviteler sonucu ortaya çıktığı yönündeki teorinin ise çürütüldüğünü açıkladı.
2012 yılında Mars yüzeyine iniş yapan Curiosity’nin şimdi gezegende hayat olup olmadığını anlamak için bir dizi test yapmaya başlayacağını söyleyen Nasa yetkilileri, 2020 yılında Mars’a ulaşacak insansız bir uzay aracının da bu alandaki çalışmaları derinleştireceğini belirtti.




 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:32

İLGİLİ HABERLER