Bilim
  • 29.11.2017 14:54

Meteorun gizemli yolculuğu

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) astronotu Paolo Nespoli'nin uzaydan çektiği meteor fotoğraflarından oluşturulan video görenleri büyüledi.

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) astronotu Paolo Nespoli, Uzay İstasyonu'nu Atlantik Okyanusu'nun güneyinden Kazakistan'a doğru geçerken gece boyunca çektiği fotoğraflardan oluşturulan video ile Dünya üzerinden geçen meteorun gizemli yolculuğunu gözler önüne serdi.

Meteorlar Dünya'nın atmosferine girerek ve arka planda bulunan yıldızlardan daha parlak yanar. ESA Uzay Durum Duyarlılığı Programı'nın dünyaya yakın objeler üzerinde çalışan uzmanları, oldukça küçük bir kaya parçası olan meteorun yaklaşık 40 kilometre/saniye hızla tipik olandan daha hızlı hareket ettiğini belirtti. ESA SSA-NEO Koordinasyon Merkezi Segment Müdürü Rüdiger Jehn, meteorun hızının genellikle atmosfere yaklaşık 20 kilometre/saniye hızla giren meteorlar için oldukça hızlı olduğunu söyledi.

ESA astronotu Paolo Nespoli, İtalyan Uzay Ajansının uzun süreli VİTA misyonunun bir parçası olarak Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yaşamaktadır.

Güncellenme Tarihi : 29.11.2017 14:58

İLGİLİ HABERLER