Gündem
  • 19.1.2021 13:03

Bitlis'de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

BİTLİS'te, 1 haftadır aralıklarla devam eden kar yağışı, 290 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu kentte park halindeki araçlar ve tek katlı yapılar, kara gömülürken, köy yollarının açılması için de yoğun çalışma yürütülüyor.

Bitlis’te bir haftadır aralıklarla devam eden kar yağışı kent merkezinde bir, yüksek kesimlerde ise iki metreyi aştı. Araçlar, evler, duraklar ve tabelalar kardan kaybolurken, 290 köy yoluna da ulaşım sağlanamıyor.

Bitlis’te geçen hafta çarşamba günü başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı, kent merkezinde bir, yüksek kesimlerde ise iki metreyi aştı. Etkisini sürdüren kar yağışı ile birlikte belediyeye ait iş makineleri de yollarda genişletme çalışmalarına başladı.İl Özel İdaresi, Karayolları ve Bitlis Belediyesi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürürken, belediye kent merkezindeki karı kamyonlarla şehir dışına taşıyor.


 
 

Bitliste kar kalınlığı 1 metreyi buldu, 290 köy yolu ulaşıma kapandı
 

Bitlis'te çarşamba günü başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı, etkisini artırarak sürdürüyor. Dün akşam saatlerinde yeniden başlayan ve gece boyunca devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle araçlar ve tek katlı yapılar kara gömüldü. Kar yağışı ile birlikte Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediyeye ait iş makineleri ile yollarda temizlik ve genişletme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.
 


Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edeceğini belirtti. Hava sıcaklıklarının çarşamba geceden sonra eksi 17 dereceye kadar düşeceğini belirten yetkililer, tipi ve fırtınaya karşı sürücülerin dikkatli olmasını istedi.



İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi'nce yapılan açıklamada ise 290 köy yolunun yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu, karla mücadele ekiplerinin 7 gün 24 saat mesailerine devam ettiği bildirildi. 9 şantiyede 75 personel ve 52 iş makinesi ile kapalı olan köy yollarının en kısa sürede yeniden ulaşıma açılacağı belirtildi. Belediye ekipleri ise mahalle yollarında çalışmalarını sürdürüyor.

Güncellenme Tarihi : 19.1.2021 13:13

İLGİLİ HABERLER