Bomba kulis haberi: İşte Erdoğan'ın aklındaki asgari ücret rakamı

1 dk okuma
Bomba kulis haberi: İşte Erdoğan'ın aklındaki asgari ücret rakamı

Hızlı Özet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, grup başkanvekillerinden "muhalefetin, partiye yönelik tutumları ile ilgili sessiz kalmamalarını istediği" belirtildi. Öte yandan Erdoğan'ın asgari ücretin 4 bin liranın altına düşürülmemesini istediği ifade edildi.






7 milyondan fazla çalışanın gözü kulağı asgari ücrete yapılacak zamma çevrilmiş durumda. Herkes 2022 yılı asgari ücretinin ne kadar olacağını merak ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yapılan AK Parti MYK toplantısında verdiği talimat kulislere sızdı. İddialara göre Erdoğan'ın asgari ücretin 4 bin liranın altına düşürülmemesini istediği öğrenildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, grup başkanvekillerinden "muhalefetin, partiye yönelik tutumları ile ilgili sessiz kalmamalarını istediği" belirtildi. Öte yandan Erdoğan'ın asgari ücretin 4 bin liranın altına düşürülmemesini istediği ifade edildi.



"Asgari ücret 4 bin TL'nin altında olmasın"



Erdoğan'ın başkanlığında toplanan son AK Parti MYK toplantısının ana gündem maddesi asgari ücret ve sağlık çalışanlarının maaşlarına yapılacak düzenlemeler oldu. Erdoğan'ın toplantıda, "asgari ücretin 4 bin TL'nin altına düşürülmemesini istediği" belirtilirken, toplantıda dikkat çeken bir başka ayrıntı yer aldı.



"AK Parti'nin icraatlerini anlatmada etkili olun" talimatı



Erdoğan, grup başkanvekillerinden muhalefetin yalanlarına ve algı operasyonlarına karşı sessiz kalmamalarını istedi. Başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinden hem AK Parti'ye hem hükümete hem de kendisine yönelik sert eleştirilerin yapıldığını belirten Erdoğan'ın, grup başkanvekillerinden de aynı sertlikte karşılık vermelerini istediği belirtiliyor. Erdoğan'ın ayrıca grup başkanvekillerinden "iktidarın icraatlarını Meclis'te etkin bir dille anlatmalarını istediği" de ifade ediliyor.




Bu haber 3426 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hangi emekli ne kadar zam farkı alacak?
Ekonomi

Hangi emekli ne kadar zam farkı alacak?

Altı aylık enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından emekli ve memurların gözü alınacak zamlı maaşlara çevrildi. Hangi emekli ne kadar zam farkı alacak ve hesaplara ne zaman yatırılacak sorularının cevapları merak edilirken, uzman isim detayları tek tek açıkladı.

Habervitrini14481 Görüntüleme
Türk somonu ihracatı yılın ilk yarısında 201,8 milyon dolar kazandırdı
Ekonomi

Türk somonu ihracatı yılın ilk yarısında 201,8 milyon dolar kazandırdı

Türkiye'nin 6 aylık somon ihracatı 201 milyon 849 bin 494 dolara ulaştı.

Habervitrini12483 Görüntüleme
 Türkiye ile KKTC, Akdeniz’in altından doğal gaz boru hattı ile bağlanacak
Ekonomi

Türkiye ile KKTC, Akdeniz’in altından doğal gaz boru hattı ile bağlanacak

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Akdeniz’in altından doğal gaz boru hattıyla bağlanacak. Projeye ilişkin ilk imzalar Kuzey Kıbrıs’ta atıldı. Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Türkiye ile KKTC arasında deniz altından geçecek doğal gaz boru hattı sisteminin inşa edilmesine yönelik çalışmaları bu imzalardan sonra başlatıyoruz. Bu proje kapsamında, yaklaşık 101 kilometre uzunluğunda doğal gaz iletim hattı inşa edeceğiz. Anamur’dan başlayıp Teknecik’e gelecek. Getireceğimiz doğal gaz ile artık KKTC bir elektrik bolluğuna kavuşacak.” dedi.

Habervitrini10628 Görüntüleme
Altın, borsa ve yatırımcıları dikkat! Fed'den piyasaları etkileyecek mesaj
Ekonomi

Altın, borsa ve yatırımcıları dikkat! Fed'den piyasaları etkileyecek mesaj

Hazine tahvili getirileri ve faiz beklentileri yukarı yönlü hareket ederken, Fed ABD finansal sisteminin sağlamlığını koruduğunu açıkladı. Enerji fiyatlarındaki ani yükselişe ve özel kredi fonlarındaki çıkış sınırlamalarına rağmen, iş gücü piyasasındaki istikrarlı duruşa dikkat çekildi.

Habervitrini13609 Görüntüleme