Gündem
  • 26.1.2016 13:05

Bordo-Bereliler çatışmaya böyle giriyor

Gelişmeyi Vatan'daki köşesinden Murat Çelik duyurdu. Çelik şöyle yazdı:  "Diyarbakır’ın Sur, Şırnak’ın da Silopi ve Cizre ilçelerinde görev yapan özel eğitimli asker ve polislerin teçhizatına bir parça daha eklendi. Bordo Bereli Özel Kuvvetler timleriyle, Jandarma ve Polis Özel Harekat (JÖH ve PÖH) personelinin çelik başlıklarında artık birer de ‘aksiyon kamerası’ var. Operasyonlarda görev yapan özel eğitimli polis, astsubay ve subaylar, yılbaşından bu yana, girdikleri çatışmaları, kasklarına monte edilmiş bu kameralar ile kaydediyorlar. Tim üyelerinin başlıklarındaki özel kameraların kayıtları, günlük olarak toplanıyor ve yer / saat vb bilgiler eşliğinde arşivleniyor."
 
Çelik, bu kararın nedeninin 2015 sonunda yaşanan bir olaya dayandığını belirtti. İddialara göre,  yüzü örtülü bir PKK'lı çatışmada vuruldu ancak daha sonra örgüt üyesi arkadaşları tarafından kıyafeti değiştirilip sivil bir görünüme büründürüldü.
 
Çelik şöyle devam etti: Bu tip olaylara karşı küçük ve hafif son teknoloji ürünü aksiyonkameraları, birkaç hafta önce JÖH, PÖH ve Özel Kuvvetler mensuplarının çelik başlıklarına monte edildi. Sadece 38 milimetrelik küp şeklindeki 8 mega piksellik kameralar 74 gram ağırlığında. 2 saat süreyle yüksek çözünürlüklü video kaydı yapabilen, saniyede 10 kare fotoğraf çekebilen, su geçirmeyen aksiyon kameraları; artık özel tim mensuplarının çelik başlıklardaki gece görüş kitleri ve fenerlerin yanında takılı.
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:30

İLGİLİ HABERLER