Yaşam
  • 9.9.2014 13:00

Böyle bir karga görülmedi

Antalya Olimpos tatil beldesinde restoran sahibi Muzaffer Orhan’ın 3 aydır besleyip büyüttüğü 'Abbas' isimli karga, görenleri şaşırtırken, bölgenin de ilginç maskotu oldu.Kahvaltı masalarına konup, sıcak havada su dolu kaba girip serinleyen karga, sahibinin elinden yiyecek hatta acılı adana kebabı bile yiyor.

Turizmin başkenti Antalya’nın Kumluca İlçesi’ne bağlı Olimpos tatil yöresinde, incir ve üzüm üreticilerinin korkulu rüyası olan kargalar, bu kez farklı bir şekilde bölgenin maskotu oldu. Bu yılın mayıs ayında Olimpos’daki Muzos Restaurant’ın bahçesindeki dut ağacındaki yuvadan düşen ve 'Alakarga' olarak bilinen kuş, restoran sahibi Muzaffer Orhan tarafından beslendi, büyütüldü.

Üç ay içerisinde hem restoran sahibine, hem de bölgeye gelen tatilciler ile restoran müşterilerine alışan karga, masalara konmaya ve evcilleşmeye başladı. Restoran sahibinin “Abbas ismini koyduğu karga, sıcak havalarda su dolu kaba girip serinlerken, acıktığında kahvaltı masalarına konup, çocukların ve müşterilerin yemeğine ortak da oluyor.

“Abbası eliyle besleyen restoran sahibi Muzaffer Orhan, “Normalinde kargalar bölgedeki üreticilerin baş belasıdır. Üzüm ve incirleri olgunlaşmadan yemeye çalışır ve zarar verir. Hal böyleyken, yuvadan düşen bu karga adeta bizim maskotumuz oldu dedi.

Kargayı gören herkesin şaşkın olduğunu, fotoğraf çekmeye çalıştığını söyleyen Orhan, “Köpeklerim ve kanaryalarım var ama bu Abbas bir başka oldu. Herkes bir şaşkın. Hatta birçok sosyal medya sayfasında Abbas’ın fotoğrafları var. ‘Kargalar lanetlidir’ derler ama hem ben hem de müşterilerim çok memnunuz. Onu ellerimle besliyorum. Hatta acılı adana kebabı bile yiyor diye konuştu.

Orhan, Abbas’ın kaçması ya da ölmesine çok üzüleceğini de vurguladı. Kargagiller familyasından olan ‘Alakarga’ kanat lekeleri mavi ve beyaz, kuyruğu siyah, tek veya gruplar halinde uçan, meyve ve zeytin bahçelerinde sık görülen kuş türü olarak biliniyor.

Ahmet İSTEK – Kamera: ANTALYA –DHA

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:57

İLGİLİ HABERLER