Spor
  • 4.12.2020 00:39

Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu Avrupa Ligi'ne damga vurdu!

KAYNAK : MİLLİYET

UEFA Avrupa Ligi'nde Türklerin gecesi! Sivasspor, Villarreal kaybetmesine rağmen Avrupa kulüplerinde forma giyen milli futbolculardan sevindiren haberler geldi. Lille'de Burak Yılmaz takımını sırtlarken Milan'da Hakan Çalhanoğlu müthiş bir gole imza attı. Çalhanoğlu'nun Messi ile ilgili detayı dikkat çekti. İşte yaşananlar...

UEFA Avrupa Ligi'nde Türkler damga vurdu. Hakan Çalhanoğlu ve Burak Yılmaz ağları sarsarak takımlarının galibiyetinde önemli rol oynadı.

Milan geri döndü

Milan geri döndü

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 5. hafta karşılaşmasında Milan, Celtic'i konuk etti. Hakan Çalhanoğlu'nun damga vurduğu maçı Milan'ın 4-2 kazandı

Fitili Çalhanoğlu ateşledi

Fitili Çalhanoğlu ateşledi

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 24. dakikada frikikten Hakan Çalhanoğlu, 26. dakikada Samu Castillejo ve 50. dakikada Hauge kaydetti. Celtic'in gollerini ise 7. dakikada Rogic ve 14. dakikada Edouard attı.

Messi ile yarışıyor

Messi ile yarışıyor

Milan'da forma giyen milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, 2013/14 sezonundan bu yana Avrupa'nın 5 büyük liginde forma giyen oyuncular arasında resmi maçlarda Lionel Messi'nin (36) ardından 18 golle frikikten en çok gol atan ikinci isim oldu.

Avrupada coştu

Avrupa'da coştu

Avrupa Ligi'nde bu sezon Hakan Çalhanoğlu bu sezon gol sayısını 5'e çıkardı. Çalhanoğlu 5 golün yanı sıra 2 asist yaptı.

Çıkmayı garantiledi

Çıkmayı garantiledi

Bu sonucun ardından gruptaki 3. galibiyetini alan Milan, 10 puanla ikinci sırada yer aldı ve gruptan çıkmayı garantiledi. Celtic ise 1 puanla grup aşamasına veda etti.

Gözler Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaza döndü

Gözler Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz'a döndü

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 5. hafta karşılaşmasında Lille, Sparta Prag'ı konuk etti. Gözler Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz'a döndü.

Kırmızı çıktı

Kırmızı çıktı

Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikel sona ereken 2. yarı nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Sparta Prag'da O. Celustka 2 dakika arayla gördüğü 2 sarı kartla takımını 64. dakikada 10 kişi bıraktı.

10 kişiyle attı

10 kişiyle attı

10 kişiyle mücadele eden Sparta Prag 71. dakikada Krejci ile golünü buldu. Lille bu golle şok geçirdi.

Burak 77de oyuna girdi

Burak 77'de oyuna girdi

Mücadeleye yedek başlayan Burak Yılmaz hocasının hamle oyuncusu olarak 77. dakikada oyuna girdi.Burak Yılmaz, 77. dakikada Yusuf Yazıcı'nın yerine oyuna dahil oldu.

Art arda 2 gol

Art arda 2 gol

Yusuf Yazıcı'nın yerine oyuna giren Burak Yılmaz; 80 ve 85'te attığı gollerle Lille'i galibiyete taşıdı.

8 gol 3 asist

8 gol 3 asist

Bu sezon 15 maça çıkan Burak Yılmaz böylece 8 gol ulaştı. Yılmaz ayrıca 3 asist yaptı.

Tarihe geçti

Tarihe geçti

Burak Yılmaz tarihe geçen bir başarıya imza attı. Burak Lille formasıyla Avrupa kupalarında gol atan en yaşlı oyuncu oldu.

Süper Yedek paylaşımı

"Süper Yedek" paylaşımı

UEFA Avrupa Ligi'nden Burak Yılmaz paylaşımı geldi. Gecenin golcüsü için "Süper Yedek" notu düşüldü

Zeki Çelik oynamadı

Zeki Çelik oynamadı

Burak'ın attığı goller galibiyeti getirdi. Sakatlığı bulunan Zeki Çelik ise maç kadrosunda yer almadı.

Gruptan çıktı

Gruptan çıktı

Bu sonuçla puanını 11'e yükselten Lille, H Grubu'nda liderliğini sürdürdü ve gruptan çıkmayı garantiledi. Üçüncü mağlubiyetini alan Sparta Prag ise 6 puanla turnuvaya veda etti.

Hocası övgü yağdırdı

Hocası övgü yağdırdı

Lille teknik direktörü Christophe Galtier: "Burak Yılmaz, Lille için çok değerli bir oyuncu. Bu yaşta, böylesine performanslar kolay değil, gerçekten iyi bir yaşantısı var. Oyuna girdikten sonra muhteşem işler yaptı." ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 4.12.2020 00:55

İLGİLİ HABERLER