Dünya
  • 13.1.2020 00:11

Büyük bir gürültüyle patladı!.. Tüm uçuşlar iptal

Daha önce birçok kez infilak eden ünlü yanardağın püskürttüğü kül ve lavların yüksekliği bir kilometreyi aştı, Filipinler'in başkenti Manila'ya uçakların inip kalkmasına izin verilmiyor

Filipinler'de korkunç görüntüler! Alarm seviyesi 4'e yükseltildi: Her an patlayabilir!

Dünya, İran'ın bir yolcu uçağını füzeyle düşürmesinin ardından gözünü bir başka patlama haberine çevirdi. Pasifik Okyanusu'ndaki adalar ülkesi Filipinler'de yerel saatle akşamüstü Taal Yanardağı büyük bir gürültüyle patladı.

Volkanın patlama anında yeryüzü titredi, saniyeler içinde gökyüzüne yayılan devasa kül bulutunun ulaştığı yükseklik, bir kilometreyi aştı.

Reuters haber ajansı, Filipinli yetkililerin alarm durumuna geçtiğini ve başkent Manila çevresindeki köylerde yaşayan sekiz bin kişiye tahliye emri verdiğini bildiriyor.

Dakikalar sonra ise başkent Manila'daki uluslararası havalimanında tüm uçuşlar iptal edildi. Yolculardan, iptal edilen uçuşlarla ilgili havayolu şirketleriyle iletişime geçmesi istendi

THY, bugün yapacağı TK85 Manila İstanbul seferi ile yarın yapacağı TK84 İstanbul-Manila ve TK85 Manila-İstanbul seferlerini iptal etti.

Taal Gölü'ndeki bir adada bulunan yanardağ, dünyanın en küçük volkanı olarak biliniyor.

Taal Volkanı'nı izleyen uzmanlar, son bir haftadır olağanüstü bir hareketlilik gözlemişti

Volkandan gökyüzüne kayaların da fırladığını bildiren Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, yanardağın üzerine düşen yıldırımın fotoğrafını dünyaya servis etti.

Filipinlerli yetkililer, patlamanın ardından bölgedeki alarm seviyesini üçe yükseltti.

Daha ileri seviye patlamalar bekleniyor.

Sağlık ekipleri, bölgede yaşayanların maske takmadan evlerinden dışarı çıkmamasını istiyor.

Filipinler'in en aktif yanardağlarından biri olan Taal, başkent Manila'nın 50 kilometre güneyinde yer alıyor.

Şimdiye kadar onlarca kez patlayan volkanın yüksekliği, 311 metre.

Filipinler, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattının üzerinde yer alıyor.

Dünyadaki depremlerin yaklaşık yüzde 90'ının meydana geldiği hat olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.

 

Güncellenme Tarihi : 13.1.2020 00:37

İLGİLİ HABERLER