Sağlık
  • 13.8.2020 10:28

Büyük şok!.. Donmuş tavuk ve balıkta Koronavirüs bulundu

Çin'de Brezilya'dan gelen dondurulmuş tavuklarda koronavirüs tespit edildi..Virologlar, alışveriş yapanlara malzemeleri temizlemelerini ve yiyeceklerin iyice pişirilmesini sağlamalarını söyler

Çin'de Brezilya'dan ithal edilen dondurulmuş tavuk kanadında koronavirüs tespit edildi.

Numune, Salı günü Longgang bölgesinde rutin numune testleri sırasında virüs için pozitif bulundu ve Shenzhen Belediye Sağlık Komisyonu'nun resmi bir bildirisiyle ertesi gün şehir ve Guangdong Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yeniden yapılan bir inceleme sırasında doğrulandı.

Ülkenin güneyinde Hongkong sınırındaki Shenzhen kentinde bu ürünlerle temas eden kişiler ve onların akrabalarına koronavirüs taraması yapıldı, testler negatif çıktı.

Ayrıca Anhui bölgesinde Wuhu şehrinde Ekvador'dan gelen karides paketlerinde koronavirüse rastlandığı açıklandı.

Pekin'deki Xinfadi deniz ürünleri pazarı, buradaki çok sayıda kişide koronavirüs görülmesi üzerine haziranda kapatıldı.

Geçtiğimiz yıl sonunda Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgını bu ülkede büyük orada kontrol altına alındı. Ülkede mayıs ortasından bu yana koronavirüsten dolayı ölen olmadı.

Brezilya ise dünyada ABD'den sonra en fazla ölümün yaşandığı ülke konumunda.

Virologlar ayrıca müşterilerin pişirmeden önce malzemeleri temizlemelerini ve yiyeceklerin koronavirüsü ve diğer patojenik mikroorganizmaları öldürmek için iyice pişirilmesini sağlamalarını önerdi.

EURONEWS

Güncellenme Tarihi : 13.8.2020 22:02

İLGİLİ HABERLER