Dünya
  • 7.5.2024 13:16

Canlı Vaaz sırasında papaz Glenn Germany'e ateş etti ama silah tutukluluk yaptı

Adam canlı yayınlanan bir tören sırasında papazı vurmaya çalıştı.. Silah tutukluluk yapınca papaz kürsünün altına kaçtı..  şüphelinin akrabası daha sonra ölü bulundu

26 yaşındaki Bernard Junior Polite, Glenn Germany'i kendisini Pazar günü vurmasını söyleyen "sesler duyduğunu" söyledi. Pensilvanya Eyalet polisi "ateşli silahın ateşlenmediğini" söyledi.

Man tries to shoot pastor during service livestream; suspect's relative is  later found dead

ABD'de Glenn Germany adlı papaz, vaaz verdiği sırada suikast girişimine uğradı. Ancak silah tutukluk yapınca saldırgan kilisedekiler tarafından etkisiz hale getirildi.
Braddock'tan 26 yaşındaki Bernard Junior Polite, Pittsburgh şehir merkezinin yaklaşık 10 mil doğusunda, Allegheny İlçesindeki Lobinger Bulvarı'nın 400. bloğundaki Jesus Konut Yeri Kilisesi'ne öğleden sonra 13.00'ten hemen sonra geldi.

Church service comes to a halt as man pulls gun and attempts to shoot  pastor (watch video) - Face of Malawi

Pensilvanya Eyalet Polisi bir basın açıklamasında, kiliseye girdiğini ve vaaz veren papaza ateşli silah doğrulttuğunu ve ateş etmeye çalıştığını, ancak ateşli silahın ateş almadığını söyledi.

Pazar günkü vaazın canlı yayınında, siyah giyinmiş Polite'ın sahnede vaaz veren Glenn Germany'ya tek kelime etmeden yaklaştığı ve ona gümüş bir tabancaya benzeyen bir silah doğrulttuğu anı gösterdi. 

Katılımcıların şok içinde bağırdıkları duyulurken papaz yakındaki bir kürsüye koştu.

Polite daha sonra sahnenin önündeki korkuluğun üzerinden geçti ve bir papaz olan Clarence McCallister, Polite'ın arkasına koştu, kollarını ona doladı ve onu yere düşürdü. 

Almanya daha sonra silahı Polite'ın elinden aldı ve onu yerde tuttu. Eyalet polisi, papaz ve bir cemaat üyesinin yetkililer gelene kadar Kibar davrandığını söyledi.

“Ayağa kalktı ve bana gülümsedi, sadece bir gülümsemeydi, ama tam buraya geldi ve birdenbire onun silah çektiğini gördüm ve tek yapabildiğim eğilip oradan çıkmaktı. Almanya, Pittsburgh'dan NBC üyesi WPXI'ye şöyle konuştu : 

Glenn Germany, saldırı girişiminden sonra Polite ile konuştuğunu bile söyledi.

“'Bak, ruhlar aklımdaydı' dedi. Aklıma girdiler ve içeri girip papazı vurmamı söylediler.' Aslında benden özür diledi. Ona seni affettiğimi ve seni sevdiğimi bilmeni istediğimi söyledim” diye açıkladı Germany

Mahkeme kayıtları, Polite'ın cinayete teşebbüs, ağır saldırı ve başka bir kişiyi dikkatsizce tehlikeye atmakla suçlandığını gösteriyor. Pazartesi sabahı 1:15 civarında mahkemeye çıkarıldı ve kefaletle serbest bırakılması reddedildi ve Allegheny İlçe Hapishanesinde tutuluyordu.

Saatler sonra polis, Polite'ın evinde tüyler ürpertici bir keşifte bulundu.Allegheny İlçesi Polis Departmanı , Kuzey Braddock'taki Stokes Bulvarı'nın 500. bloğundaki bir eve müdahale etti ve kimliği Derek Polite (56) olan yetişkin bir erkeğin ölüsünü buldu.

Güncellenme Tarihi : 9.5.2024 00:42

İLGİLİ HABERLER