Gündem
  • 27.1.2020 22:30

Casa Italia 3 Yaşında

Casa Italia 3 Yaşında

Casa Italya kültür merkezi 3. yaşgünü etkinliğinde bugüne dek sadece tek bir nüshası bulunan Prof. Dr. Hafızoğulları’nın kitabının Türkiye’de yayınlandıklarını ve İstanbul ve İzmir Temsilciliklerinin kuruluşunu duyurdu.

İtalya Dostluk Derneği bünyesinde kurulan Casa Italia 3. yaş gününü iki önemli etkinlikle kutladı. Etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Av. Musa Toprak, “Ankara’da İtalyan dili ve kültürü alanında çalışan tek merkez olan Casa Italia, Ankara’nın tek İtalyanca kütüphanesine ev sahipliği yapmaktadır ve düzenliyayınlanan tek İtalyanca dergisini basmaktadır” dedi. Derneğin çalışmalarından ötürü İtalyan devlet nişanı almış olan Av. Musa Toprak konuşmasında sürekli desteklerinden ötürü Ankara Üniversitesi DTCF İtalyanca Bölümüne ve bölüm başkanı Prof. Dr. Nevin Özkan’a ve İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne teşekkürlerini sundu.

“53 Senedir Sadece Tek Bir Nüshası Vardı”

  Üçüncü yaş günü etkinlikleri bünyesinde bugüne dek sadece tek bir nüshası bulunan Prof. Dr. Zeki Hafızoğlulları’nın 1967’de İtalya’da yazdığı "Lo Stato Di Necessita’ e L'inesigibilita” (Ceza Hukukunda Zaruret Hali ve İstenemezlik) kitabı da katılımcılara tanıtıldı. Dernek başkanı Av. Musa Toprak konuşmasında “İlk kez 1967 yılında Ceza Hukuku’nun duayenlerinden Prof. Giuliano Vassali’nin danışmanlığında Roma’da yaratılan ve döneminde basılmayan eser bu yolla hukuk dünyasına kazandırıldı. Zeki Hafızoğulları hocamızın bu önemli eserinden daktilo ile yazılmış sadece tek bir nüsha bulunmakta idi, Ceza hukuku adına çok önemli olan bu eserin kaybolmaması için böyle bir çalışma yaptık” dedi. İtalya’da konu hakkında yayınlanan ikinci eser olma özelliğini taşıyan ve dünyada da sayılı alanında sayılı çalışmalar arasında bulunan eserin tanıtımına Prof. Dr. Zeki Hafızoğulları’nın yanı sıra Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sadi Çaycı, Prof.Dr. Doğan Soyaslan, Ankara’daki üniversitelerin hukuk fakültelerinde hocanın öğrencisi olmuş pek çok akademisyen ile hukukçular katıldı.

“İstanbul ve İzmir Temsilcilikleri Kuruluyor”

Etkinlikte Ankara’da kurulmuş olan Derneğin bundan sonra çalışmalarına yurt çapında devam etmesi için İstanbul ve İzmir temsilciliklerinin de kurulacağı duyuruldu. Yüzyıllara dayanan tarihi ve kültürel arkaplanı da bulunan Türk-İtalyan ilişkilerinin bulunduğu bu şehirlerde İtalyan dili ve kültürü alanında yapılan çalışmaların arttırılması için çalışmaların yoğunlaştırılacağı bildirildi. Bu kapsamda İtalya Dostluk Derneği İstanbul temsilciğine öğrenimini İtalya’da tamamlamış olan işkadını Güneş Ebrişim’in ve İzmir temsilciliğine akademisyen Doç. Dr. Berfin Kart’ın atandığı duyuruldu.

Güncellenme Tarihi : 27.1.2020 22:51

İLGİLİ HABERLER