Gündem
  • 23.10.2019 11:06

Çavuşoğlu: ABD ve Rusya ile mutabakatlar başarı olarak tarihe geçti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, güvenli bölgeye ilişkin son durumu değerlendiriyor. Çavuşoğlu, Türkiye'nin ABD ve Rusya'yla Suriye konusunda vardığı mutabakatların siyasi başarı olarak tarihe geçtiğini söyledi. Çavuşoğlu ayrıca, Türkiye ile Rusya'nın Soçi'de vardığı mutabakatın ayrıntılarını anlattı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AA Editör Masası'nda, Türkiye ile Rusya'nın Soçi'de vardığı mutabakatın ayrıntılarına ilişkin açıklamada bulunuyor.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin ABD ve Rusya'yla Suriye konusunda vardığı mutabakatların siyasi başarı olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu güvenli bölge mutabakatının ayrıntılarını harita üzerinde anlattı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Soçi'de Rusya ile varılan güvenli bölge mutabakatının ayrıntılarını anlattı.

"Dünyanın en büyük iki ülkesi harekatın meşruiyetini kabul etti"

Dünyanın en büyük iki ülkesinin Barış Pınarı Harekatının meşruiyetini kabullendiğini belirten Çavuşoğlu, "Barış Pınarı Harekatı sahasında herhangi bir terörist unsur karşımıza çıkarsa onları etkisiz hale getiririz" dedi.

"Teröristler Türkiye sınırından 30 kilometre güneye çıkarılacak"

YPG/PKK'lı teröristlerin Kamışlı dahil Türkiye sınırından 30 kilometre güneye çıkarılacağını dile getire Çavuşoğlu, Türkiye'nin çabalarının, teröristlerin Suriye'nin kuzeyinde kurmak istediği terör devletinin önüne geçtiğini söyledi.

Soçi Anlaşması

"Suriye'nin geleceği için dönüm noktası"

Barış Pınarı Harekatı'nın Suriye'nin geleceği için dönüm noktası olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Buralarda (Suriye'nin kuzeyi) nüfusun çoğunluğu Arap. Yönetimde Araplar olacak. Kürtler varsa onlar da yönetimde olacak" ifadesini kullandı.

"Rejimle doğrudan bir temasımız yok"

Bakan Çavuşoğlu, rejimle doğrudan bir temasın olmadığını, Esed rejiminin Adana mutabakatını istese de uygulama kapasitesinin bulunmadığını belirtti.

Çavuşoğlu, "YPG/PKK kimle iş tutarsa tutsun biz gereğini yaparız" diye konuştu.

Çavuşoğlu, Rus lideri Putin'in "Biz YPG/PKK'ya güçlü ültimatom vereceğiz. Çekilmezse siz gereğini yaparsınız" dediğini aktardı.

Çavuşoğlu, "Suriye Milli Ordusu önceki harekatlarda da bu harekatta da çok büyük katkı sağlamışlardır" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, "Yakalanan DEAŞ'lıların salınması mümkün değil. Çünkü saldığın zaman önce bize saldırır" dedi.

Çavuşoğlu, "Harekatın bitmesi terörlerle mücadele etmeyeceğimiz anlamına gelmez" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 23.10.2019 11:07

İLGİLİ HABERLER