Gündem
  • 11.11.2019 15:34

Çavuşoğlu: Fransa o acıyı asla unutamadı!

Dışileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Barış Pınarı Harekatı'ndan sonra gürültü koptuğunu ve dengelerin değiştiğini belirterek, "Orada bir terör devleti kurmak istiyorlardı. Bunun da başını İsrail ve Fransa çekiyordu. Fransa onun acısını hiçbir zaman unutamadı. 29 Ekim resepsiyonlarımıza da tüm dünyada büyükelçilerini göndermedi. İçlerinde öyle bir acı var ki bu nefreti, bu hayal kırıklığını devam ettiriyor. Sen gelsen ne olur gelmesen ne olur Cumhuriyet Bayramımıza ya da törenlerimize" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'nin 2019-2020 akademik yılı açılış töreninde ilk dersi verdi. Alaaddin Keykubat Üniversitesi kampüsündeki törene Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik, MHP Milletvekili Abdurrahman Başkan, üniversite rektörleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Üniversite öğrencilerine ilk derste konu olarak 'Sahada ve Masada Güçlü Türkiye' başlığıyla Türkiye'nin dış politikası ile ilgili bilgiler veren Bakan Çavuşoğlu, dünyanın çok hızlı değişim sürecinde olduğuna dikkat çekerek, "Ülkemizi ve iç politikalarımızı nasıl değişime adapte etmek gerekiyorsa, dünyadaki gelişmelere göre de dış politikamızı oluşturmamız, yönlendirmemiz lazım. Bildiğimiz tüm anlayışlar yıkılmaya başladı. Bugün batı zayıflamaya başlayınca Çin, Hindistan, Brezilya gibi yeni güçler ortaya çıkmaya başladı ve çok kutuplu bir dünya ve ittifakların yavaş yavaş çatırdamaya başladığını görmeye başladık" dedi.

Fransa'ya tepki: Gelse ne olur gelmesen ne olur

Barış Pınarı Harekatı'nda önce sahada, sonra masada elde edilen kazanımlar sonrasında gürültü koptuğunu ve dengelerin değiştiğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi:

"Orada bir terör devleti kurmak istiyorlardı. Bunun da başını İsrail ve Fransa çekiyordu. Fransa onun acısını hiçbir zaman unutamadı. 29 Ekim resepsiyonlarımıza da tüm dünyada büyükelçilerini göndermedi. İçlerinde öyle bir acı var ki, bu nefretini, bu hayal kırıklığını devam ettiriyor. Sen gelsen ne olur gelmesen ne olur, Cumhuriyet Bayramımıza ya da törenlerimize. Ne önemi var yani, gelsen ne olur gelmesen ne olur. Bunlar işte o hayal kırıklığının neticesinde çocukça davranışlardır. Ama biz işimize bakacağız. Ve o dengeler değiştikten sonra 5 gün içinde dünyanın iki süper gücüyle masaya oturarak istediklerimizi alarak mutabakat sağlamakla masada Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü olduğumuzun göstergesidir. İnşallah bunu devam ettireceğiz."

Güncellenme Tarihi : 11.11.2019 15:36

İLGİLİ HABERLER