Gündem
  • 21.7.2015 00:16

Cemaatin eski tüfekleri Fethullah'a savaş açtı

Fethullah Gülen cemaatinin zaman paralel yapıya dönüştürülmesine isyan eden cemaatin eski tüfekleri önümüzdeki aylarda Gülen’e tepki amacıyla organize olacak.

Kökleri 1960'lı yıllara dayanan Hizmet Hareketi'ni paralel yapıya çeviren Fethullah Gülen'e eski tüfekler başkaldırmaya hazırlanıyor. İzmir'de cemaatin kuruluşunda yer alan ilk ekipte yer alan ardından Gülen'in talimatıyla itibarsızlaştırıp çevresinden uzaklaştırdığı isimlerin Anti Gülen hareketi başlatmak için organize olmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Bu kişiler arasında imamlık ve ağabeylik yapmış isimler de var. AKŞAM'ın ulaştığı cemaate yakın kaynaklar, hareketin başlaması öncesinde güvenlikleri açısından şimdilik suskun kalmayı tercih ettikleri yönünde bilgi veriyor. Amaç ise cemaati 1960'lı yılların 'hizmet' felsefesine çekmek ve yeni nesil cemaatçilere kendilerini tanıtarak Gülen'in verdiği zararları anlatmak. Eski abiler Gülen'in hizmet hareketini adım adım ajan borsasına dönüştürmesinden rahatsızlar.

MUTLAKA HESAP SORULMALI
Cemaatin kuruluşunda yer alan isimlerin hareket tarzları ise şöyle olacak: "Türkiye'ye hayırlı işler yapmak amacıyla yola çıkan insanları Gülen zaman içinde tasfiye etti. Bu durum yeni nesil cemaat mensuplarına anlatılacak. Cemaatin bugün geldiği nokta için Gülen'den hesap sorulması sağlanacak. Hareketi Gülen'in paralel yapıya dönüştürdüğüne vurgu yapılacak."

ATLETLE NAMAZ KILDIĞI İÇİN KOVULDU
Cemaat içinde pek çok önemli isim gözünün üstünde kaşın var diyerek uzaklaştırıldı. Örneğin cemaat imamlardan Hüseyin Başaran atlet ile namaz kıldı diye kovulmak istendi.

ESKİ TÜFEKLE GÖRÜŞMELERİ YASAK
Cemaat içinde sigara için pek çok öğrenci evlerden kovuldu. Yıllar önce Fethullah Gülen'in aforoz mektubuyla hareketten uzaklaştırılan ve kurucu kadroda yer alan bir isim şöyle konuştu: "Eski arkadaşlar ile görüşüyorum. Hepsi benim gibi düşünüyor. Gülen yeni nesillerin bizimle irtibat kurmasını tamamen yasakladı. Gülen, hatta benim için 'sokakta görseniz selam bile vermeyin. Konuşmasın' dedi. "

KAYNAK: AKŞAM
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:17

İLGİLİ HABERLER