Dünya
  • 6.3.2021 10:02

Cerablus ve El Bab'a balistik füze saldırısı!.. İşte o ülke

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin desteklediği Suriye Milli Ordusunun (eski adıyla Özgür Suriye Ordusu) kontrolü altındaki iki ayrı bölgeye balistik füze saldırısında bulunuldu. AA'nın haberine göre iki ayrı noktaya düzenlenen balistik füze saldırısında 3 kişi öldü, 28 kişi yaralandı.

Türkiye sınırındaki Cerablus ilçesinin Hamran bölgesi ile Bab ilçesinin kuzeydoğusundaki Terhin bölgesi, akşam saatlerinde balistik füzelerle hedef alındı.

Saldırıların olduğu bölgelerde, ilkel yöntemlerle işletilen petrol rafine tesisleri yer alırken, çok sayıda tankerin yanması sonucu şiddetli patlamalar meydana geldi. Saldırılarda 3 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı.

OKLAR RUSYA'YI GÖSTERİYOR
Bu füzeler ABD ve Rusya gibi ülkelerde bulunuyor. Amerka'nın o bölgeye saldırısı olmadı bu durumda geriye tek bir ihtimal kalıyor o da Rusya,,

Balistik füzelerin kim tarafından atıldığı henüz tespit edilemedi.

Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi.

Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Terhin bölgesi, 9 Şubat'ta da balistik füze saldırısına maruz kalmış, saldırıda 2 kişi ölmüş, 6 kişi de yaralanmıştı. Ülkenin kuzeyindeki Bab ve Cerablus ilçeleri, TSK tarafından düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yer alıyor.

Saldırıların olduğu bölgelerde, ilkel yöntemlerle işletilen petrol rafine tesisleri yer alırken, çok sayıda tankerin yanması sonucu şiddetli patlamalar meydana geldi.

 

Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus ve Bab ilçelerinde iki ayrı noktaya düzenlenen balistik füze saldırısında 3 sivil öldü, 28 sivil yaralandı.

Cerablus ve El Bab'a saldırı

Türkiye sınırındaki Cerablus ilçesinin Hamran bölgesi ile Bab ilçesinin kuzeydoğusundaki Terhin bölgesi, akşam saatlerinde balistik füzelerle hedef alındı.

3 ölü, 28 yaralı

Saldırıların olduğu bölgelerde, ilkel yöntemlerle işletilen petrol rafine tesisleri yer alırken, çok sayıda tankerin yanması sonucu şiddetli patlamalar meydana geldi.
Saldırılarda 3 sivil hayatını kaybetti, 28 sivil yaralandı.

Yaralılar hastaneye kaldırıldı

Balistik füzelerin kim tarafından atıldığı henüz tespit edilemedi. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi.

Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

9 Şubat'ta da saldırı olmuştu

Terhin bölgesi, 9 Şubat'ta da balistik füze saldırısına maruz kalmış, saldırıda 2 sivil ölmüş, 6 sivil de yaralanmıştı. Ülkenin kuzeyindeki Bab ve Cerablus ilçeleri, terörden arındırılan Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yer alıyor.

 

 

Güncellenme Tarihi : 6.3.2021 10:50

İLGİLİ HABERLER