Gündem
  • 13.1.2020 17:40

CHP tiyatrosu! HDP'nin kitaplarını satıyorlar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. yeni bir skandala imza atarak, terör destekçisi eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitaplarını raflarında satışa sundu.

Teröre verdiği destek yüzünden hapsedilen eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitapları İstanbul Kültür A.Ş. tarafından satışa çıkartıldı. Yerel seçimlerde CHP ve HDP'nin yaptığı ittifak medyada büyük yankı uyandırmıştı. İstanbul Belediyesi'nin son icraatı da bunu kanıtlar nitelikte bir eylem olarak öne çıktı.

PKK sevici Demirtaş'ın yazdığı kitaplar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.'ye bağlı olarak faaliyet gösteren “İstanbul Kitapçısı”nın internet sitesinde ve raflarında satışa sunuldu.

Taşeron terör örgütü PKK’nın savunuculuğunu yapan Selahattin Demirtaş’ın kitaplarının İstanbul Kültür A.Ş. tarafından satışa çıkartılmasına vatandaşlar sosyal medyada büyük tepki gösterdi.

Önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş’ın ‘Devran’ isimli kitabının okuma tiyatrosunu izlemeleri kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Bakan Soylu sert tepki göstermişti

Konuyla ilgili olarak sert açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Selahattin Demirtaş bir tiyatro yazıyor. Birileri de karşısına geçip o tiyatroyu seyrediyor, alkışlıyor. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi. Eksik yapmışsınız o tiyatroya gidenler. O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü'nün de fotoğrafını assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğraflarını assaydınız. Elinizdeki kanları tiyatro oyunları ile temizleyemezsiniz. Bu milleti de aldatamazsınız. Bu ülkeyi de bölemeyeceksiniz. Yurt dışına gidip kulaklarına üflenen birtakım telkinlerle Türkiye'nin huzurunu bozamayacaksınız.” sözleriyle tepki göstermişti.

Yunus Bayar  yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 13.1.2020 15:41

İLGİLİ HABERLER