Gündem
  • 27.1.2020 15:02

CHP ve medyasının yalan furyası bitmiyor

KAYNAK : YENİ AKİT

Başını CHP ve candaş medyasının çektiği odaklar son dönemde korkunç bir yalan furyası başlattı. Devletin ve hükümetin hedef alındığı kara propagandada son bir haftada ortaya atılan olumsuz nitelikteki haberlerin tümü yalan çıktı.

Devlet-millet bütünlüğünü yalan içerikli haber ve paylaşımlarla yıkmaya çalışan provokatörler son dönemde yine ortalığa saçıldı. Son bir haftalık süreçte devletin ve hükümetin hedef alındığı bütün iddialar yalan çıktı. Başını CHP ve candaş medyasının çektiği odaklar son dönemde korkunç bir yalan furyası başlattı. Devletin ve hükümetin hedef alındığı kara propagandada son bir haftada ortaya atılan YHT biletlerine zam, Türkiye’de Corona virüs vakası, ekilen 11 milyon fidanın tutmadığı ve Elazığ’da hastanelerin yıkımın eşiğine geldiği iddialarının tümünün baştan sona yalan olduğu belirlendi.

“Yüksek hızlı yalan”

CHP’ye yakın Sözcü, Birgün gibi gazetelerin ve Amerikan sermayeli Fox TV’nin yayımladığı “Yüksek Hızlı Tren bilet fiyatlarına yüzde 300 zam yapıldı” haberi büyük rahatsızlığa neden olurken, yapılan resmi açıklama ile kara propaganda deşifre oldu. YHT biletlerine zam yapıldığı iddiasının gerçek dışı olduğu, hakikat ise biletlere indirim yapıldığıydı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’ndan (TCDD) yapılan açıklamada, “Bazı medya organlarında Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet ücretlerine fahiş zam yapıldığına ilişkin haberler yer almaktadır. Genel Müdürlüğümüzce işletilen YHT’lerin bilet ücretlerinde herhangi bir zam yapılmamıştır. YHT’lerin business ve ekonomi bölümü yolculuklarda kullanılan abonman kartlarına ait ücretlere uygulanan indirim oranlarında değişikliğe gidilmiştir. Yeni yapılan abonman ücret düzenlemesinde öğrencilerimize yüzde 50 indirim sağlanmıştır” denildi.

“Fidan yalanı”

Başrolde yine Cumhuriyet ile diğer CHP yandaşı medya organlarının bulunduğu yalan merkezleri, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın öncülüğünde ekilen 11 milyon fidanın yüzde 90’ının tutmadığını” öne sürdü. Çamuriyet’in “11 milyon ‘kuru’ fidan” haberinde, tarihin en büyük çevre girişimi olarak kayıtlara geçen fidan ekimi projesiyle ilgili iftiralara yer verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı ise yaptığı açıklama ile iftiraları çürüttü. Açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda dikilen fidanlar yine Orman Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından izlenmektedir. Bugün itibarı ile dikilen 11 milyonu aşkın fidan yüzde 95 oranında tutmuş ve sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam etmektedir” denildi.

CHP’nin yalanı depremden daha sarsıcı

Elazığ merkezli 6.8 büyüklüğündeki deprem büyük acılara yol açarak tüm Türkiye’yi seferber ederken CHP buradan da rant devşirmeye kalkıştı. CHP İzmir Milletvekili Tuncay ÖzkanElazığ depreminde hastanelerin büyük zarar gördüğünü iddia etti. CHP’li Özkan’ın yalan paylaşımında yer verdiği fotoğrafın ise daha önce Şanlıurfa’da tadilatta olan bir hastanenin görüntüleri olduğu saptandı. İftirası deşifre olan ve tepkilerin çığ gibi büyüdüğü Özkan, paylaşımını silerek yalanının üzerini örtme yoluna gitti.

Cumhuriyet’in yalanı Corona’dan beter

Genel Yayın Yönetmeni FETÖ firarisi olan, PKK’lı teröristler için “yere izmarit bile atmıyorlar” satırlarına yer verilen ve CHP’nin ele geçirdiği İBB tarafından abonmanlık yoluyla finanse edilen Cumhuriyet gazetesi ise Corona virüsünden daha yıkıcı bir çarpıtmaya imza attı. Cumhuriyet gazetesi, Çin’deki Corona virüsünün İstanbul Havalimanı ile Türk Hava Yolları (THY) uçağında da görüldüğü yönünde dezenformasyon yaptı. Cumhuriyet’in yayımladığı “Salgında ölü sayısı artıyor” başlıklı haberinde Yeni İstanbul Havalimanı ve THY uçağına yer verdi. Algı operasyonu niteliğindeki haberin içeriğinde ise Çin’de yayılan Corona virüsüne ilişkin bilgiler yer aldı. CHP beslemesi Cumhuriyet’in kirli algısı üzerine açıklama yapan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Türkiye genelinde uluslararası trafiğe açık havalimanlarında korona virüsüyle ilgili herhangi bir vakaya rastlanmadığını duyurdu.

 Faruk Arslan  İstanbul

Güncellenme Tarihi : 27.1.2020 14:03

İLGİLİ HABERLER