Dünya
  • 17.1.2020 13:14

CIA, Hafter'i masadan kimin kaldırttığını açıkladı

Bakın kimlerle görüşmüş! Terörist Hafter'i masadan kaldıran telefon

Bir gazeteci CIA destekli darbeci general Hafter'in Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri ile 7, Mısır ile 2 telefon görüşmesi yaptıktan sonra Moskova’yı terk ettiğini yazdı.

Moskova’ya davet edilen Libya savaşının ihtilaf tarafları ateşkes anlaşması imzalanması konusunda mutabakata varamadı. Darbeci Hafter anlaşmayı imzalamadan önce yaşananları bir gazeteci köşesinde aktardı.

Hafter'in Birleşik Arap Emirlikleri ile 7, Mısır ile 2 telefon görüşmesi yaptıktan sonra Moskova’yı terk ettiğini yazan gazeteci, bundan sonrası için öngörülerini sıraladı.

Libya'nın homojen olmadığına dikkat çeken gazeteci, "Libya’daki koşullarda en önemsiz bir aktör bile gerginliğin yeni tezahürüne sebep olabilir ve her şey yine istikrarsızlık uçurumundan aşağı yuvarlanabilir." diye yazdı.

Mısır ve BAE etkisi

Hafter'in büyük ihtimalle ihtilafı askeri yolla çözmeye çalışacağını belirten gazeteci, "Zira Suudilerin, Mısır’ın ve BEA’den kendisinden beklentileri bu yönde ve Libya için bu bir çıkmazdır. Daha önce zaten Trablus'a saldırmış, Sirte'yi iki kez almış olsa da Hafter’in kendisine destek vermeyen ülkenin batısında kalamayacağı apaçık." ifadelerine yer verdi.

Tüm taraflar aynı aynı programda mutabık kalmalı

Dışarıdan müdahalenin sorunu çözemeyeceğini söyleyen gazeteci, makul çözümün ihtilafın tüm tarafları toplanıp onlar için içtenlikle hazırlanan bir program üzerinde mutabık kalmaları olduğunu yazdı.

 

Güncellenme Tarihi : 17.1.2020 13:17

İLGİLİ HABERLER