Dünya
  • 28.1.2020 12:48

Çin'den gelenleri ülkesine sokmuyor

Gürcistan'dan corona virüsü önlemi! Çin'den doğrudan uçuşlar askıya alınacak...

Dünyayı kasıp kavuran corona virüsü hakkında bir son dakika haberi de Gürcistan'dan geldi. Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Natia Turnava, corona virüsüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Turnava; önlemler çerçevesinde Çin'den gelen doğrudan uçuşların askıya alınabileceğini ifade etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve şimdiye dek 106 kişinin ölümüyle sonuçlanan koronavirüs tehlikesinde dünyanın farklı ülkelerinden önlemler söz konusu. Malezya'nın Çin'den gelen turistleri ülkeye almama kararından sonra Gürcistan'da Çin'den gelen doğrudan uçuşları askıya alabileceklerini açıkladı. Son dakika bilgisine göre kısa sürede uçuşların askıya alınmasıyla ilgili bir karar alınacağı ifade edildi.

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma bakanı Natia Turnava, "Çin'den doğrudan uçuşları askıya almak zorunda kalacağız" dedi.

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma bakanı Natia Turnava, "Korona virüsü hakkında endişelenmenize gerek yok, bu konuda Gürcistan daha az tehlikeli bir bölge olarak kabul ediliyor. Ama yine de Çin'den doğrudan uçuşları askıya almak zorunda kalacağız ve buna karar vermemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. Turnava, "Ekonomi bakanlığı, sağlık bakanlığı ve diğer ilgili kurumlar tek koordinasyon grubu, korona virüsünde gerekli önleyici tedbirleri uygulamak için mümkün olan her şeyi yapıyorlar" şeklinde konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 28.1.2020 12:49

İLGİLİ HABERLER