Gündem
  • 15.11.2019 08:03

Çocukları heykel önünde secde ettirenlere tepki yağıyor!

Çocukları heykel önünde secde ettiren Kemalist kafaya tepki yağıyor! Bunun adı eğitim değil, putçuluktur

10 Kasım’da MEB’e bağlı bazı okullarda öğrencilerin Mustafa Kemal posterine secde ettirildiğine ilişkin görüntüler kamuoyunda infiale yol açtı. Eğitimciler, STK’lar ve siyasetçiler, “Pagan ayinlerini andıran bu rezalet, eğitim değil, putçuluktur” dediler.

Çocukları heykel önünde secde ettiren Kemalist kafaya tepki yağıyor! Bunun adı eğitim değil, putçuluktur

Mustafa Kemal’in ölüm yıldönümü dolayısıyla MEB’e bağlı okullarda öğrencilerin Atatürk posterine secde ettirildiğine ilişkin görüntüler kamuoyunda infial uyandırdı. Toplumun her kesiminden tepki seslerinin yükseldiği akılalmaz uygulamaya ilişkin MEB soruşturma başlatırken, Akit’e değerlendirmede bulunan eğitimciler, siyasiler, çocuk hakları savunucuları, yazarlar ve hukukçular pagan ayinlerini andıran bu rezaletin eğitim değil putçuluk olduğunu söylediler...

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi: “Bu, pedagojik karşılığı bulunmayan provokatif nitelikli bir hadisedir. Bizler diyoruz ki; ey provokatörler, artık çocuklarımızdan ve eğitimden elinizi çekin. Çatışma alanlarınıza çocuklar üzerinden malzeme üreterek bu toplumda çatışma üretmeyin. MEB’in konuyu bütün boyutlarıyla incelemesini istiyoruz.”

Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Hamdi Sürücü: “Okullardaki bu yapılanlar biat kültürünün, gericiliğin, çağdışılığın en üst seviyesidir. Memleket için değeri olan bir insana değer vermek ayrı, o insanı putlaştırmak ayrı bir şeydir. Bu eğitim değil putçuluk yapmaktır. Anaokul ve ilkokul çocuklarını bir kula secde ettirmek pedagojik cinayettir.”

Dünya Çocuk Hakları Derneği Başkanı Adem Çevik: “Kamuoyuna yansıyan görüntüler aleni şekilde çocuk istismarıdır, duygusal şiddettir. Dini ritüeli andıran bu görüntüler tıpkı çocuğun cinsel istismarı gibi ‘dinsel’ istismardır. Manevi şuurdan uzak şekilde dogmatik fikirlerle yetiştirilen çocuklara bir insanın posterine secde ettirilmesi çocuk hakları ihlalidir.”

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı: “Putperest ‘çamuriyetçi’ kafanın acınacak hali hakikaten dehşet verici. Çocuklarımız putperest Kamalist kafanın eline terk edilemez. Okul müdürleri, öğretmenler ve aileler uyanık olmalı.”

Yazar Mahmut Kar: “İnsanlar çocuklarını bu okullara ilim tahsil etmeleri ve topluma faydalı bireyler olmaları için gönderiyorlar. Bunun neresinde bilim, ilim ve irfan var? İlkel Afrika kabilelerinde bile görülmeyen bu kutsama ayinleri daha ne zamana kadar devam edecek?”

Avukat Kerami Özdemir: “Okullarda sözde Atatürkçülük maskesi altında akılla, bilimle, mantıkla bağdaşmayan belirli bir ideoloji dikte ettirmeyi amaçlayan bu tapınma ritüellerinin durdurulmalı ve ciddi anlamda üzerine gidilmelidir. Buna sebep olan mantığın ve yasaların değişmesi gerekmektedir.”

 FARUK ASLAN YENİ AKİT

Güncellenme Tarihi : 15.11.2019 10:00

İLGİLİ HABERLER