Gündem
  • 23.6.2016 00:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan o akademisyenlere sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Kalpsiz bir beden nasıl cesetten ibaretse, değerlerinden ve köklerinden kopma pahasına elde edilen kariyer de aynı şekilde anlamsız, aynı şekilde soğuk, aynı şekilde ruhsuzdur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ankara, cumhuriyetimizin başkenti olarak ilan edilmesine rağmen, Meclis ve çevresindeki sınırlı sayıda bina dışında, tarihimize ve kültürümüze katkı sağlayacak eserlerle donatılmamış bir şehirdir. Bu kısırlığı aşmak için şehri Selçuklu ve Osmanlı mimarisini günümüz ihtiyaçlarıyla birleştirecek eserlerle donatmaya karar verdik. Cumhuriyet tarihindeki pek çok rekorumuzun, ilklerimizin arasına Beştepe Külliyesi'ni de ilave ederek, bunu başardığımıza inanıyorum."

'KENDİ MİLLETİNE SÖVEN SÖZDE PROFESÖRÜ SAVUNUYORLAR'

"Dün yine birileri güya bize ihtar vermek için bildiri yayınlamışlar. Bakıyorsunuz, kendi milletine söven sözde profesörü, terör örgütüne militanlık eden sözde akademisyenleri, gazetecileri savunuyorlar." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben buradaki profesörlerimizi, doçentlerimizi, hocalarımı tenzih ederim ama içimizdeki, çuvalın içindeki çürükleri de herhalde görmeyi, onları ifade etmeyi zannediyorum hakkımız olarak görebiliriz. Paralel ihanet çetesinin pençesindeki üniversitelere kayyum atanmasına karşı çıkıyorlar, üniversitelerle yetinmeyip liseleri kaşıyorlar. Orayı halledemediler, şimdi liselere indiler." ifadelerinde bulundu.

Güncellenme Tarihi : 22.6.2016 22:31

İLGİLİ HABERLER