Gündem
  • 24.1.2021 09:29

Daha Hızlısı Yok: Fiber İnternet

Teknolojinin gelişmesi ve olanakların artması ile birlikte günlük hayatımızda kullandığımız birçok şey daha hızlı ve pratik hale gelmektedir. Bunlardan biri de internet hızımız. İnternet ağı üzerinde çok daha hızlı gezinti yapmamızı ve bekleme sürelerimizin kısalmasını sağlayan fiber internet çağın en hızlı internet erişim teknolojisidir.

Fiber İnternet Nedir

Fiber aslında kablo liflerinin bir biçimidir. Fiber kabloların, bükülse bile, ışığı aynı şekilde iletmesi ve daha hızlı bir iletken olması onu bakır tellerden ayırıyor.

Bugüne kadar kullandığımız internet kurulumlarında bakır tel kullanıyorduk, şimdi ise gelişen teknoloji ve fiber ile sağlanan altyapı ile çok daha hızlı bir internet deneyimi yaşamaktayız.

Fiber İnternetin Normal İnternet ile Farkı Nedir?

Bu zamana kadar kullandığımız ve alışkın olduğumuz internet ile fiber internet arasındaki en büyük fark elbette hızdır. Geleneksel internet altyapısı bakır tellerle sağlanıyor ve 8 mbps ile 20 mbps arasında bir erişim hızı sağlıyordu. Fakat cam elyaf kablolarla oluşturulan altyapı ve cihaz kurulumu ile erişim hızının 1000 mbps’ye kadar çıkması sağlanıyor. Kesintisiz ve hızlı ileti için kullanılan cam elyaf kablolar ve gelişen teknoloji ile birlikte bu hızın daha da artması bekleniyor. Hız deneyiminin yanı sıra, fiber teknoloji ile çok daha kaliteli bir internet deneyimi yaşarsınız. Film seyirlerinizde görüntü kalitesini rahatlıkla arttırabildiğiniz gibi görüntülü konuşma ve online görüşme gibi internet üzerinden yapacağınız sosyal deneyimlerinde ses ve görüntü kaliteniz daha iyi olacaktır.

Fiber İnternetin Koşulları

Dünyanın en hızlı internet erişimi olan fiber internet Türkiye’de 1000 mbps’ye kadar erişim hızı sağlamaktadır. Fakat bu hızları her operatör ne yazık ki sunamıyor. Son dönemde öne çıkan TurkNet GigaFiber, 1000 mbps download ve 150 mbps upload hızları sunabiliyor. Ayrıca 100 ve 200 mbps gibi daha küçük paketleri de var. Tamamen TurkNet altyapısında sunulan bu hizmet, tamamen taahhütsüz ve kotasız. Üstelik ilk 30 gün içinde iptal talebinde bulunulduğunda %100 para iadesi sağlıyor. 7x24 müşteri desteği sayesinde de aklınıza takılan herhangi bir konuda dilediğiniz zaman müşteri temsilcilerinden bilgi alabiliyorsunuz. Şimdilik sadece İstanbul ve İzmir’de olsa da kısa bir sürede daha da yaygınlaşmayı hedefliyorlar.

Bölgenizde fiber internetin olup olmadığını kontrol etmek için TurkNet altyapı sorgulama sayfasını kullanabilirsiniz. Eğer varsa 100, 200 veya 1000 mbps gibi hız seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. Yoksa da TurkNet’te 100 mbps fiber ve 100 mbps’e kadar VDSL seçenekleri de mevcut. Bölgenizde hangi hizmeti kullanabileceğinizi görmek için hemen altyapınızı sorgulayabilirsiniz. 

Fiber İnternet Fiyatları

Fiber internet fiyatları sanılanın aksine bilinen ev interneti fiyatları ile çok farklı değildir. Eğer altyapınız uygunsa, cüzi bir farkla, fiber internet kullanmaya başlayabilirsiniz. Daha uygun bir abonelik istiyorsanız fiber internet kampanyalarını araştırdığınızda bilinen ev interneti fiyatlarından daha uygun abonelikler de bulabilirsiniz. Örneğin TurkNet GigaFiber aboneliğinizde sınırsız ve taahhütsüz internet erişimini VDSL internet fiyatlarından daha uyguna satın almanız mümkündür. Üstelik başka bir operatörden TurkNet GigaFiber’e geçiş yapmak isterseniz de 480 TL’ye kadar cayma bedelini karşılıyorlar.

Fiber internet aboneliklerinde fatura ve ödeme sisteminiz de diğer internet aboneliklerinizle aynı sistemdedir. Anlaştığınız telekomünikasyon şirketinde abonelik oluşturarak, aylık faturalandırma sistemi ile ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

Güncellenme Tarihi : 25.1.2021 22:56

İLGİLİ HABERLER