Dünya
  • 1.10.2019 23:59

Dehşet anlar... Tayvan'da köprü çöktü: Ölü ve yaralılar var

Tayvan’daki Nanfangao Köprüsü’nün bir petrol tankeriyle birlikte balıkçı teknelerinin üzerine çöktüğü bildirildi. En az 20 kişinin yaralandığı olayda, kurtarma ekipleri parçalanan teknelerde mahsur kalanları kurtarmak için seferber oldu.

Tayvan’ın kuzeydoğusundaki Yilan bölgesinde 140 metre uzunluğundaki turistik köprü çöktü.

1998’de inşa edilen Nanfangao Köprüsü’nde meydana gelen kaza kameralara an be an yansırken olayda en az 20 kişinin yaralandığı belirtildi. Çökme sırasında köprü üstündeki araçlar ve denizdeki balıkçı tekneleri de hasar gördü.

Tayvan İtfaiye İdaresi sözcüsü Su Hong-wei, köprünün üzerindeki tankerin üç tekneyi ezdiğini, olayda 6 Filipinli ve 3 Endonezyalının yaralandığını, diğer yaralılarınsa hangi ülkelerden olduğunun bilinmediğini belirtti.

Belediye Başkanı Shih I-chun, yaşanan olayda köprünün üzerinden bir petrol tankeri varken çöktüğünü ve tankerde yangın çıktığını bildirdi. Yetkililer, alevlerin tanker dışına yayılmadan kontrol altına alındığını kaydetti.

Reuters, bölgedeki dalgıçların çöken köprünün altındaki balıkçı teknelerinde mahsur kalan kişileri kurtarmak için harekete geçtiğini duyurdu.

Ulusal yayın yapan Merkez Haber Ajansı (CNA) ise kaza sırasında en az 9 kişinin denize düştüğünü bildirdi.

Bazı haber kaynaklarına göre ise 2 kişinin öldüğü haberi yer alıyor...

CNN’in haberine göre, Devlet Başkanı Tsai Ing-wen, tüm hükümet birimlerinin insanların yaşamını kurtarmak için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceğini belirtti.

Tayvan Başbakanı Su Tseng-chang, ise Facebook’ta yaptığı paylaşımda, “Hayat kurtarmak önceliğimiz. Her türlü kurtarma çabası için ilgili yetkililerle irtibata geçeceğim” dedi.

Olay, Güney Asya ülkesi Tayvan’ı tehdit eden ve hızı 165 kilometreye ulaşan Mitag Tayfunu’nun ardından yaşandı.

Şiddetli fırtına 12 kişinin yaralanmasına, ağaçların devrilmesine ve elektriklerin kesilmesine yol açmıştı.

Ülkenin kuzeydoğusundaki kentlerde  Mitag Tayfunu'nun getirdiği güçlü rüzgarlar ve şiddetli yağışlar nedeniyle okullarda eğitime ara verilirken, resmi daireler kapatılmıştı.

İşte köprünün çöktüğü dehşet anlar ve kameralara yakalanan farklı açılardan görüntüler...

Güncellenme Tarihi : 2.10.2019 02:09

İLGİLİ HABERLER