Spor
  • 20.2.2012 17:25

Demirören, adaylığı sonrası ilk mesajlarını verdi

Federasyon başkan adaylığı başvuruları için sayılı saatler kala Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'de adaylığını açıkladı.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, "27 Şubat'taki TFF olağanüstü genel kuruluna, 14 kulübümüzün tam desteğini alarak aday oluyorum" açıklamasını yaptı.

TRT Spor'a konuşan Demirören; TFF kurullarını değiştirmeyeceğini, UEFA ve FIFA ile de tekrar masaya oturacağını söyledi. Demirören, "Kurullarla ilgili değişikliğe gitmeyi düşünmüyorum. Bu, dava sürecini kötü etkiler. Ancak sadece yönetim kurulumu ince eleyip sık dokuyarak belirleyeceğim. Benim 'Topla tüfekle UEFA ve FIFA'ya savaş açalım' gibi bir söylemim olmadı. UEFA VE FIFA'nın şike davasını yakından takip ettiğini biliyor ve görüyoruz. Sayın Mehmet Ali Aydınlar konuyu bir yere kadar getirdi. Ancak biz, eğer Genel Kurul bizi seçerse UEFA ve FIFA ile yeniden masaya oturacağız. Türk futbolunu içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için çalışacağız. Kaosu bilinmezliğe doğru itmek değil bizim düşüncemiz. Yeni yönetim olarak UEFA'nın karşısına çıkacağız ve yeni çözüm önerilerini masaya yatıracağız. UEFA ile uzlaşma yoluna gideceğiz" dedi.
 

Demirören, yanındaki yönetici Cengiz Zülfikaroğlu ile birlikte TFF'nin İstinye'deki binasına geldi ve adaylık için dilekçesini vererek başvurusunu yaptı.

Demirören çıkışta yaptığı açıklamada "Müracaat eden 19 adaydan biriyim. Allah hepimize yardımcı olsun. Sadece Süper Lig değil diğer liglerin de desteğiyle bir yere gelmek istiyoruz. Türk futbolunun sorunlarını çözmek için yola çıktık. Eğer genel kurul bizleri takdir ederse G.Sarayımız, Bursamız gibi büyük takımların da başkanı olarak yola çıkacağız" dedi.

26 Ocak'taki TFF Genel Kurulu'ndaki konuşmasında "Fenerbahçemiz" dediği için siyah beyazlı taraftarlardan tepki alan Demirören'in, dilekçesini verdikten sonra yaptığı açıklamada da "Galatasarayımız" demesi dikkat çekti.

TFF Başkan adayı Yıldırım Demirören, adaylığını resmen açıklamadan önce açıklamalarda bulundu.

TRTSpor'un haberine göre; herkesin merak ettiği soruları yanıtlayan Demirören, TFF kurullarını değiştirmeyeceğini, UEFA ve FIFA ile de tekrar masaya oturacağını söyledi. Demirören, adaylığı gündemde olan Haluk Ulusoy için de, "Kendisiyle görüşmedim ama seçime girmeyeceğini biliyorum" dedi.

- PFDK, Tahkim ve Etik Kurullarında değişiklik yapacak mısınız?

- Kurallarla ilgili hiçbir değişikliğe gitmeyi düşünmüyorum. Bu dava sürecini kötü etkileyeceği için kurullarda görev yapan isimleri değiştirmek gibi bir tasarrufum olmayacak. Ancak sadece yönetim kurulumu ince eleyip sık dokuyarak belirleyeceğim.

- 58. Madde konusunda nasıl bir tavır takınacaksınız? TFF Genel Kurulu'nda ve Kulüpler Birliği toplantısında "UEFA VE FIFA'ya karşı savaş açalım" sözlerini sarfetmiştiniz...

- Benim topla tüfekle 'UEFA ve FIFA'ya savaş açalım' gibi bir söylemim asla olmadı. UEFA VE FIFA'nın şike davasını yakından takip ettiğini biliyor ve görüyoruz. Sayın Mehmet Ali Aydınlar konuyu bir yere kadar getirdi. Ancak biz, eğer Genel Kurul bizi seçerse UEFA ve FIFA ile yeniden masaya oturacağız. Türk futbolunu içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için çalışacağız. Kaosu bilinmezliğe doğru itmek değil bizim düşüncemiz. Yeni yönetim olarak UEFA'nın karşısına çıkacağız ve yeni çözüm önerilerini masaya yatıracağız. UEFA ile uzlaşma yoluna gideceğiz.

- Peki bu yarışta sizin de yakın olduğunuz bir isim olan Haluk Ulusoy'un bu seçime gireceğini düşünüyormusunuz?

- Kendisi ile bu konuda görüşmem olmadı ama seçime girmeyeceğini biliyorum.

"ŞARTLI" OLARAK ADAY OLUYOR
Ancak Yıldırım Demirören "şartlı" olarak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday oldu. Buna göre; Demirören, 27 Şubat'taki seçim öncesi Beşiktaş Başkanlığı'ndan istifa etmeyecek. Eğer TFF Başkanı seçilemezse Beşiktaş Başkanlığı görevine devam edecek. 27 Şubat'ta "Türk futbolunun yeni patronu" seçilirse, Beşiktaş'taki görevini bırakacak.

YÖNETİM ADINA METE DÜREN KONUŞTU
Toplantının ardından Beşiktaş Yönetim Kurulu adına Mete Düren açıklama yaptı. Toplantının duygusal bir havada geçtiğini belirten Düren şunları söyledi:

''Resmi bir yönetim toplantısı değildi. Önemli bir dönemden geçiyoruz. Başkanımız önemli bir karar aşamasında. Çok duygusal bir toplantı oldu. Sadece Beşiktaş'ın değil, Türk futbol tarihinin önemli bir dönemine şahit oluyoruz. İyi günde, kötü günde beraber olduk. Anıların paylaşıldığı, duygu yüklü bir toplantı oldu. Bu akşamüstü başkanımız TFF Başkanlığı'na adaylığını açıklayacak.''

BU HAFTA İÇİ TOPLANACAĞIZ
Mete Düren, Beşiktaş'ın yürüyen bir sistemi olduğunu kaydederek, ''Başkanımız, yapacağı açıklamanın ardından, seçildiği takdirde, Beşiktaş Kulübü başkanlığından da istifa edeceğinin taahhüt de vermiş olacaktır. Bu hafta içinde yönetim kurulu olarak bir toplantı yaparak, ilerideki günlerde tarihini yeniden paylaşacağımız olağanüstü seçimli bir genel kurul için karar alacağız'' ifadelerini kullandı.

Beşiktaşolarak Demirören'in adaylığını sonuna kadar desteklediklerini kaydeden Düren, ''Türk futbolu için hayırlı olsun. Başkanımızın adaylığını sonuna kadar destekliyoruz. Sonuna kadar destek vermeye hazırız. Zor bir süreç olacağından, kendisinin uzlaştırıcı tavrına, tüm kulüplerin destek vereceğine ve Türk futbolunun düzlüğe çıkmasına vesile olacaklarına inanıyorum'' diye konuştu.

DEMİRÖREN BAŞINDAN BERİ TAVRINI DEĞİŞTİRMEDİ
Düren, Yıldırım Demirören'in adaylığıyla ilgili bir soruya, ''Demirören bu konuda başından beri tavrını değiştirmedi. Başkan adayı olması kaçınılmaz bir hal aldı. Türk futbolunun şu anda içinde bulunduğu durumdan kurtulması için tüm kulüplere eşit mesafede durarak, sorunları algılamış ve kafasında çözüm üretmiş adaya ihtiyaç var. Tüm kulüpler de aynı görüşte olacaklar ve başkanın bu yaklaşımını takdir ederek onu seçecekler'' şeklinde konuştu.

Demirören'in TFF başkanı olmasıyla birlikte Beşiktaşlılıktan kopmasının söz konusu olmayacağını dile getiren Düren, ''Onun Beşiktaşlılığını ölçmeyiz. Federasyon başkanlığının tüm kulüplere eşit mesafede olması gerektiği de hepimizin kabul ettiği vasıf. Bunu başarıyla gerçekleştireceğini düşünüyorum'' dedi.

Demirören'in seçilememesi durumunda olağanüstü genel kurulda yeniden başkan adayı olup olmayacağı sorusuna Düren, ''Bu hafta içinde toplanarak, olağanüstü seçimli genel kurul toplantı kararını alacağız. O konu o zaman tartışılır'' yorumunu yaptı.

Düren, Beşiktaş tüzüğünde adaylık için bazı kriterlerin bulunduğunu anlatarak, bu kriterlere uyan bütün kongre üyelerine başkanlık yolunun açık olduğunu kaydetti.

CAMİAMIZA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Beşiktaş'ın bu hafta Braga ile önemli UEFA AVrupa Ligi maçının bulunduğu, ardından da Galatasaray ile derbi maça çıkacağının hatırlatılıp, bu sürecin takımı nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine Düren, ''Camiamıza, Beşiktaş ailesine ve taraftara önemli bir görev düşüyor. Herkesin takımın arkasında durması ve desteğini esirgememesi lazım. Aile bir arada durursa başarı olur. Basketbol takımımız da önemli başarılara imza attı. Takımlarımızın etkilenmemesi için elimizden geleni yapıyoruz'' ifadelerini kullandı.

İBRA ETMEMEK TEHLİKELİ BİR OYUNCAK HALİNE GELDİ
Beşiktaş Kulübü'nde hafta sonunda Mali Genel Kurul toplantısının olduğunun belirtilmesi üzerine Düren, şunları söyledi:

''Mali kongrede yönetimin görevleri var. Raporlarımızı sunacağız, raporlar tartışılacak. Bundan birkaç yıl evvel moda olurcasına ortaya atılan ve örneğine rastlanmamış ibra etmeme tehdidi, bir oyuncak haline getirilmiş durumda. Bu son derece yanlış ve yanlıştan öte kibarlık sınırlarının da dışında bir hadise. İbra etmemeyi mevcut yönetimi onaylamama ile eş değerde tutuyorlar. İbra etmemek, yönetimin gayri kanuni olduğunu ima etmeye gelebilir. Kongre üyeleri bu meseleyi mahkemeye taşırsa, mahkemeler de yönetimi haklı bulurlarsa, ibra edilemeyen yöneticilerin de dava açma hakları doğar. Bu çok önemli bir problem, kaotik duruma yönelmemesi için herkesin ciddi davranması gerekir. Bu çok tehlikeli bir oyuncak haline geldi. Bazı kongre üyeleri bunu şov malzemesi haline getiriyorlar. Yanlış, tehlikeli ve ahlaki değil.''

BAŞKAN'A OLAN BORÇ...
Yıldırım Demirören'in kulübe borç vermesi ve ayrılmasının ardından durumun ne olacağıyla ilgili bir soruya Düren, ''Tüm kulüpler önemli ekonomik sorunlar yaşıyor. Ben kulüp başkanları içinde kendiliğinden borç veren başka bir başkan tanımıyorum. Herkesin teşekkür etmesi gerekirken, neden eleştiri sebebi olduğunu da anlayamıyorum. Bu, daha sonra gelecek yönetimle başkanımız arasında bir meseledir. Benim yorum getirmem doğru olmaz'' cevabını verdi.

Mete Düren, olağanüstü kongreye kadar yönetim kurulunun görevine devam edeceğini kaydederken, kendisinin başkan adayı olup olmayacağı sorusuna ''Hayır'' yanıtını verdi

 

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 20:01

İLGİLİ HABERLER