Gündem
  • 10.1.2020 19:15

Din dersi öğretmeninin Melahat sorusu ortalığı karıştırdı

Din dersi öğretmeninin Melahat sorusu üzerine soruşturma başlatıldı.. İçinde bolca espiri ve toplumun gerçekte halinin anlatıldığı soru ve cevaplar neden bu kadar ciddiye alınıp soruşturmaya gerek duyuldu bu da anlaşılamadı..

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "Sosyal medyadaki paylaşımlar üzerine kamuoyu gündemine yansıyan, Adana Çukurova ÇEAŞ Anadolu Lisesi’ndeki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ortak sınav sorusunu hazırlayan Öğretmen hakkında, Maarif Müfettişi görevlendirilerek inceleme/soruşturma başlatılmıştır." açıklamasında bulundu.

MEB'in sosyal medyadan paylaştığı açıklama şöyle:

"Sosyal medyadaki paylaşımlar üzerine kamuoyu gündemine yansıyan, Adana Çukurova ÇEAŞ Anadolu Lisesi’ndeki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ortak sınav sorusunu hazırlayan Öğretmen hakkında, Maarif Müfettişi görevlendirilerek inceleme/soruşturma başlatılmıştır."

Ortalığı karıştıran soru şöyle:

“Okullarda öğretilen her şey hayatın bir yerinde mutlaka insanın karşısına çıkıyor, bu ne işime yarayacak, şu ne işime yarayacak diyen tipler de hayatla ilgili en ufak bir problemde çözümü düşünecek esneklikte beyin yapıları olmadığından apışıp kalıyorlar, okul eğitim elbette her şey değildir ama çok şeydir. Özellikle sosyal bilimler alanında öğrenilenler zamanla yaşamın bizzat içinde ortaya çıkıp hayat kurtarmaktadır” Kendini, ailesini, toplumu aşağılayan ama batı hayranlığı tavan yapmış 12. sınıf eşit ağırlıkta okuyan “Melahat kızımız” hocam din dersinde bu kadar şeyi öğrenmek zorunda mıyım” diye bir cümle kurabiliyor. Bu paragrafa göre Melahat nasıl bir kişilik yapısındadır?” 

Son dakika haberi... O öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı


 

 

Güncellenme Tarihi : 10.1.2020 19:26

İLGİLİ HABERLER