Gündem
  • 7.7.2021 01:00

Diyanet Müslümanları uyardı!.. Alkol satılan marketler zincirinden kurbanlık alınmaz

Diyanet'ten çok önemli 'Kurban' uyarısı!

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet  Kapukaya, alkol satılan market zincirlerinden kurbanlık alışverişi yapılamayacağını söyleyerek, "Bu önemli ibadetinizi sakatlamayın." uyarısında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya, İslam aleminin heyecanla beklediği Kurban ibadetine ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Dinimizce alkolün haram kılındığını hatırlatan Kapukaya, 'Ey iman edenler! Şüphesiz ki içki, kumar şeytanın işinden pis birer iştir.' Ayet-i Kerimesi'ne dikkat çekti. Cenab-ı Allah'ın alkolü yasaklarken son olarak bu ayeti gönderdiğini ifade eden Kapukaya, "Bu Ayet-i Kerime açık bir şekilde içkinin haram olduğunu söylemektedir." dedi.

'Alkol satan marketten kurbanlık alınmaz'

"Duyarlı bir Müslüman mecbur kalmadıkça içki satan market ve benzeri işletmelerden alışveriş yapmamalıdır." diyerek sözlerine devam eden Mehmet Kapukaya, "Biz içki satılan yerlerden alışveriş yapılmasını doğru bulmuyoruz. Kaldı ki Kurban önemli bir ibadettir. İbadetlerin şüphesiz ki Allah rızası için yapılması gerekir. İbadetlerimizi yerine getirirken takva ile hareket etmek gerekir. İçki satan bir marketten kurbanlık hayvan alan bir kişinin takva sahibi olduğunu düşünemeyiz. Dolayısıyla içki satışı yapan bir marketten kurbanlık almak İslam'a uygun bir davranış değildir." ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 7.7.2021 23:54

İLGİLİ HABERLER